Sony slipper snart superkompakt

Kommer snart
Er du lei at kameraene som finnes alltid mangler noe du har lyst på? Sony tar mål av seg til å gjøre noe med det med Cyber-shot DSC-HX9v - en oppfølger til HX7v og HX5

Blitsen er flyttet i forhold til tidligere versjoner.
Blitsen er flyttet i forhold til tidligere versjoner.

Kameraer er ikke lansert ennå, men vi har kilder som er å anse som sikre nok til at vi går ut med informasjonen til dere allikevel.

HX9v får 16x zoom tilsvarende 24-384mm, et svært anvendelig zoomområde. Det kan ta opp video i Full HD (1080/60p), og du kan ta ut enkeltbilder fra videosekvensen. Det betyr i praksis at kameraet kan ta 60 bilder pr. sekund med oppløsning på 2 megapiksler (nok til skjermvisning og utskrifter i 10x15cm). Dersom du trenger høyere oppløsning, kan du ta inntil 10 bilder pr. sekund i med alle de 16 megapikslene. Autofokusen skal også være den raskeste i sitt slag (oppgitt til 0,1 sekund), noe som er en stor fordel i de fleste situasjoner.

Masse funksjoner
Andre funksjoner som bør nevnes er avansert Auto så du slipper å vite så mye om fotografering selv. Det er HDR-funksjon så du kan ta bilder i store kontraster og få alle deler av bildet riktig eksponert. Kameraet kan gjøre bakgrunnen uskarp for å framheve forgrunnen – særlig bra ved portrettfotografering

I mørket kan det være vanskelig å få skarpe bilder. HX9v kan ta en serie med bilder på kortere eksponeringstid, og så sette dem sammen. Du får dermed et korrekt eksponert bilde som er skarpt uten at du må skru opp ISO-verdien så høyt.

I stedet for støy eller uklare bilder, tar du en rask serie som automatisk gjøres til ett skarpt bilde med lite støy.
I stedet for støy eller uklare bilder, tar du en rask serie som automatisk gjøres til ett skarpt bilde med lite støy.

Sony var tidlig ute med GPS på en del modeller, og har selvfølgelig puttet det inn i dette kameraet også, sammen med et kompass. Du kan dermed registrere posisjonen og retningen du tar bildet fra.

En av Sonys spennende funksjoner som du også finner på HX9v er sweep panorama og ikke minst 3D panorama. Velg panoramafunksjon, hold utløseren nede og sveip over det området du vil ha bilde av. Kameraet setter det automatisk sammen til et panoramabile eller et 3D-panoramabilde hvis du ønsker det. Ganske genialt.

Stor, høyoppløst skjerm og egen knapp for videoopptak.
Stor, høyoppløst skjerm og egen knapp for videoopptak.

Litt teknisk
Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) og har oppløsning som de beste skjermene på markedet (920 000 punkter).

Bildebrikken er av den bakbelyste typen som gir mindre bildestøy, men 16 megapiksler på en brikke på 1/2,3 tommer synes vi blir å tøye strikken vel langt. Vi får se når vi en dag får et testeksemplar. Hvis det er noe vi evt. savner på kameraet måtte det være lukkerprioritet og kanskje blenderprioritet. Det finnes full manuell som hjelper en del, i tillegg til en rekke automatiske funksjoner.

Ryktene sier at kameraet kommer på markedet i april og får en veiledende pris på drøyt 3000 kroner.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen