Sony satser videre

Sony har satset hardt på rimelige speilreflekskameraer, og inntil i dag har de på samme tid hatt ikke mindre enn åtte forskjellige modeller til en pris på under seks tusen kroner. I dag ble det ti.

Sony A290 og A390 så nemlig dagens lys i dag, og selv om vi synes det er hyggelig at noen velger å satse så til de grader sterkt på det relativt rimelige segmentet innen speilrefleks, kan vi ikke annet enn å undres litt på hva det er Sony tenker her. Mange førstegangskjøpere vil når de vurderer hvilket system de skal satse på se fremover og se hva de kan strekke seg etter, både funksjonsmessig og prismessig, og her sliter Sony. De har riktignok A900 som er gått ut av produksjon, samt lillebroren A850 som går på billisalg og ser ut til å være på vei samme vei, men begge disse to er fullformatkameraer som krever optikk av en ganske annen klasse enn dagens nye modeller gjør, og dermed er Sony helt uten crop-kameraer i et høyere prissegment, noe som vil påvirke salget av de mange rimelige modellene.

Men nok om det. A290 og A390 er i dag en realitet, så la oss se litt på HVA de er, heller enn HVORFOR de er.

Sony A390
Sony A390

Begge de nye speilrefleksene er å betrakte som innstegsmodeller, noe både prisnivå og spesifikasjoner gjenspeiler. Oppløsningen er oppgitt til 14 megapiksler i begge tilfeller, og begge er utstyrt med bildestabilisator. Det kan se ut som de nye modellene essensielt er modifiserte utgaver av henholdsvis A230 og A380, men med nytt grep. Takk og pris for det, for selv om grepet på de to eldre modellene kanskje så stilig ut, var det heller lite komfortabelt å holde.

Sony A290
Sony A290

A290 får større optisk søker enn A390, fordi plassen ikke tas opp av Sonys LiveView-system som vi ikke finner i den billigste modellen. Den vil heller ikke få vippbar skjerm, som A390 vil få, men for øvrig er skjermene på de nye kameraene like store, nemlig 2,7" (6,9 cm).

Kameraene skal bli tilgjengelige i Norge fra sommeren av, og veiledende pris er som følger:

Sony A390
Sony A390

Les også: Test: Sony A230

Les også: Test: Sony A350

Les også: Test: Sony A380

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen