Sony rammet av tsunamien

I lys av det store tapet av menneskeliv betyr det riktignok svært lite, men nå meldes det om at deler av elektronikkindustrien i Japan har fått kjenne konsekvensene av den kraftige tsunamien som nylig rammet landet.

Sony har stengt og evakuert hele seks fabrikker i det nordøstlige Japan og skal nå være i gang med å få oversikt over skadene på anleggene i regionen. Én fabrikk i Miyagi-området skal ha blitt delvis oversvømt av tsunamien.

Fabrikkene lager blant annet Blu-ray-plater og batterier, og det er uvisst om den midlertidige produksjonsstoppen får konsekvenser for forbrukere.

Andre selskaper har også blitt rammet. Sharp har stengt sin nye LED-fabrikk i Sakai, og et nytt anlegg til Panasonic i byen Sendai skal visstnok være ødelagt og noen av arbeiderne lettere skadd. I tillegg skal Sanyo ha stengt deler av produksjonen.

Jordskjelvet som skapte tsunamien fant sted fredag 11. mars 130 kilometer fra kysten av Sendai i det nordlige Japan. Hittil er rundt 1600 mennesker bekreftet omkommet, men tallet er ventet å stige betraktelig.

NB: Ingress -og toppbildet er hentet fra tsunamien i Indonesia i 2004.

(Kilder: The Hollywood Reporter, Yahoo, Blu-ray.com)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen