Sony prøver igjen

Sony var i sin tid verdens største produsent, men opplever nå å stå helt i skyggen av Apple og iPod. Mens salget av iPod har skutt i været de siste tre årene, har Sony opplevd å tape på flere fronter. Først opplevde selskapet at Minidisc-standarden ble utkonkurrert av mp3-spillere, og nylig valgte japanerne å trekke sin innovative Bean-serie, fordi salget ikke sto til forventningene.

Men til tross for motgang ser det ut til at Sony nok en gang velger å fortsette fremfor å heve det hvite flagget. I kjølvannet av Bean lanserte selskapet i forrige måned en ny familie med mp3-spillere kalt NW-A, som Sony håper skal gå til strupen på Apples Nano-serie. Serien, som vil bestå av en rekke små spillere med flash-minne, er ment å spille på pris og utseende og dermed trekke kunder som ellers ville foretrukket en Nano.

I følge Sonys pressemelding skal de nye spillerne i første omgang komme i utgaver på 512 MB, 1 og 2 GB, som igjen kommer til å erstatte samtlige av dagens mp3-spillere fra Sony med unntak av de harddiskbaserte spillerne A1000 og A3000. Spillerne vil få navnet 002, 003 og 005, og få en prislapp som ligger et godt stykke under den på Apples Nano, uten at noen pris er spesifisert i pressemeldingen.

I tillegg til liten størrelse og lav pris skal spillerne ha énlinjers OLED-skjermer som stilfullt viser hvilken sang som spilles og annen relevant. Dermed vil NW-A være teknisk overlegen iPod Shuffle, som er Apples billigste iPod-alternativ. Vekten er på 25 gram og den maksimale spilletiden på 28 timer.

I tillegg har 1 GB og 512 MB-versjonen radio som valgfritt tilbehør om det skulle være interessant.

Til manges ergrelse vil de nye Sony-spillerne komme med Sonys Sonicstage-programvare, som mange mener har vært med på å ødelegge for selskapets sjanser til å bli en stor produsent av mp3-spillere. Heldigivis kan det virke som Sony derimot sier Sayonara til Connect Player, som følger med A3000, og som mange mener er en enda verre utgave av Sonicstage. Heldigvis har Sony også gått inn for å støtte mp3- og wma-formatene i tillegg til sitt eget Atrac, som gjør at du kan bruke de nye spillerne til å spille av stort sett det meste av digital musikk.

Spillerne vil komme i butikkene i europa i løpet av april og mai.

(Kilder: Sony, Atrac Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen