GUIDE: Sony Playstation 3 - Blu-ray Disc og raskt nettverk
Guide

Sony Playstation 3 - Blu-ray Disc og raskt nettverk

Ikke minst den innebygde Blu-ray-spilleren gjør det enkelt å argumentere for at den i større grad enn Xbox 360 hører hjemme i stua og den audiovisuelle løsningen der. Med denne spilleren som støtter filmer i HD, kan Playstation både erstatte DVD-spilleren din, i tillegg til å spille av kjøpefilm med den aller høyeste kvaliteten som finnes på markedet i dag.

Her finner du de andre artiklene i guiden:
Stor guide til mediesentre
Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Apple TV
Microsoft Xbox 360
Sony Playstation 3
Qnap TS-409
Zyxel DMA-1000
Digital samarbeid i stua

PS3 er utstyrt med et brukbart utvalg av tilkoblinger for å sette den mellom det audiovisuelle utstyret og hjemmenettverket. Mot TV finnes det en egen HDMI-utgang (kabel må kjøpes i tillegg), i tillegg til en multikontakt som tilbyr alle analoge standarder ved hjelp av utskiftbare ledninger. Kabelen som følger med bærer uheldigvis kompositt video, den dårligste av alle analoge standarder. Analog stereolyd kommer også ut ved hjelp av disse ledningene. Det finnes også en egen utgang for digital lyd via en optisk S/PDIF-kontakt på bakpanelet.

Det finnes også en rekke datakoblinger tilgjengelig. På forsiden er det to USB-kontakter som det er mulig å koble mediekilder til, i tillegg til kablet og trådløst nettverk. Den kablete nettverkstilkoblingen støtter 10/100/1000 Ethernet, slik at den klarer å bære alle tenkelige medietyper som en skulle ønske å ta inn i enheten. Den trådløse koblingen støtter Wi-Fi b/g i 2.4 GHz-båndet. Det vil si at den trådløse kommunikasjonen ikke støtter de beste alternativene i forhold til hva som er mulig i dag.

To utgaver
PS3 tilbys i to forskjellige utgaver, der størrelsen på den innebygde harddisken er den viktigste forskjellen. Den minste utgaven har en harddisk på 80 GB til 3 889 kroner, mens storebroren har 160 GB harddisk og koster 4 495 kroner.

Sony har lagt ned et godt arbeide i å støtte medietyper. For video er det et stort antall formater som er støttet i systemprogramvaren, MPEG1/2/4, H.264, AVI, Motion JPEG, AVCHD, DivX og Xvid er de viktigste, og selv Microsoft-standarden WMV støttes av PS3. Dette er imponerende. På lydsiden støttes Sony sitt eget private format ATRAC, i tillegg til MP3, WMA, Wave og MP4 (MPEG-4 AAC). Tilsvarende er alle de viktige stillbildeformatene på plass, slik at den totale mediestøtten som PS3 tilbyr, må sies å være omfattende og tilstrekkelig for de fleste anvendelser.

Playstation 3 er DLNA-sertifisert som spillkonsoll, og vil dermed klare å samarbeide med alle andre typer sertifisert utstyr fra andre leverandører. Sony er også et medlem med høyeste staus («Promoter») av DLNA, og det er ingen tvil om at det er viktig for dem å sørge for interoperabilitet mot produkter fra andre leverandører.

Produktnavn: Sony Playstation 3
Pluss: Blu-ray Disc innebygd, Gigabit Ethernet.
Minus: Dyr i forhold til Xbox 360.
Pris: fra 3.889 kroner
Internett: www.playstation.no

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen