H10_bk_sl_3-1

Sony oppgraderer H3

Sony har to nivåer av ultrazoomer hvor DSC-H9 er toppmodellen med stor og vridbar LCD-skjerm, elektronisk søker, 15x optisk zoom og flest funksjoner. DSC-H3 er en enklere modell med ”bare” 10x zoom, mindre skjerm og færre muligheter. Til gjengjeld er det et mindre, lettere og rimeligere kamera.

Sony offentligjorde i dag at DSC-H3 erstattes av den nye mdellen DSC-H10. Det var overraskende siden DSC-H3 ble lansert så sent som i august i fjor, og fem måneder er ganske kort tid på markedet selv for et digitalkamera.

Oppgraderingene er da heller ikke veldig store. Største forbedringen er nok LCD-skjermen som har blitt både større (3 tommer) og fått høyere oppløsning (230000 piksler). Objektivet er uendret med brennvidde 38-380mm. Det betyr dårlig vidvinkel - et zoomområde på for eksempel 28-280mm ville vært mye nyttigere for de fleste. Lysstyrken ved vidvinkel er noe svakere (F3.5) enn konkurrenten Canon SX-100IS (F2.8).

DSC-H3 manglet søker og det gjør også DSC-H10. Vi forstår at Sony må spare inn litt for å kunne redusere prisen i forhold til DSC-H9, men med 10x zoom er det en stor fordel å ha søker slik at kameraet kan hviles mot hodet for maksimal stabilitet når man bruker full tele.

Trakt av dimensjoner
Trakt av dimensjoner

Ellers er spesifikasjonen grei nok med 8 megapiksler fra en 1/2.5 tommers bildebrikke (ganske standard i dag), mulighet for videopptak, oppladbart Li-Ion batteri og innebyd blits som slås opp ved bruk. Optisk bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning er på plass. Som alle Sony kompaktkameraer bruker DSC-H10 Sonys egne Memory Stick Duo Pro minnekort. Skal vi tro pressebildene fra Sony følger det også med en heftig solblender.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen