H10_bk_sl_3-1

Sony oppgraderer H3

Sony har to nivåer av ultrazoomer hvor DSC-H9 er toppmodellen med stor og vridbar LCD-skjerm, elektronisk søker, 15x optisk zoom og flest funksjoner. DSC-H3 er en enklere modell med ”bare” 10x zoom, mindre skjerm og færre muligheter. Til gjengjeld er det et mindre, lettere og rimeligere kamera.

Sony offentligjorde i dag at DSC-H3 erstattes av den nye mdellen DSC-H10. Det var overraskende siden DSC-H3 ble lansert så sent som i august i fjor, og fem måneder er ganske kort tid på markedet selv for et digitalkamera.

Oppgraderingene er da heller ikke veldig store. Største forbedringen er nok LCD-skjermen som har blitt både større (3 tommer) og fått høyere oppløsning (230000 piksler). Objektivet er uendret med brennvidde 38-380mm. Det betyr dårlig vidvinkel - et zoomområde på for eksempel 28-280mm ville vært mye nyttigere for de fleste. Lysstyrken ved vidvinkel er noe svakere (F3.5) enn konkurrenten Canon SX-100IS (F2.8).

DSC-H3 manglet søker og det gjør også DSC-H10. Vi forstår at Sony må spare inn litt for å kunne redusere prisen i forhold til DSC-H9, men med 10x zoom er det en stor fordel å ha søker slik at kameraet kan hviles mot hodet for maksimal stabilitet når man bruker full tele.

Trakt av dimensjoner
Trakt av dimensjoner

Ellers er spesifikasjonen grei nok med 8 megapiksler fra en 1/2.5 tommers bildebrikke (ganske standard i dag), mulighet for videopptak, oppladbart Li-Ion batteri og innebyd blits som slås opp ved bruk. Optisk bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning er på plass. Som alle Sony kompaktkameraer bruker DSC-H10 Sonys egne Memory Stick Duo Pro minnekort. Skal vi tro pressebildene fra Sony følger det også med en heftig solblender.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen