Sony oppdaterer kopibeskyttelse

Det var sikkerhetsekspert Mark Russinovich som tidligere denne uken avdekket at enkelte CDer fra Sony BMG i USA installerte et rootkit på datamaskiner de ble spilt av på. Et rootkit tar over operativsystemet på et svært lavt nivå, slik at det kan være umulig å fjerne, og kan blant annet brukes til å skjule filer lagret på systemet.

Selskapet First4Internet, som utviklet kopibeskyttelsesteknologien, skal i dag slippe en oppdatering som fjerner rootkitets mulighet til å skjule filer. Slik rootkitpakken er i dag, kunne angripere av datamaskinen gjemt filer på et system hvor denne kopibeskyttelsen har vært tatt i bruk.

Oppdateringen skal legges ut av forskjellige antivirusselskaper, for å nå flest mulig mennesker. Den skal også gjøres tilgjengelig på Sony BMGs nettsider. Forbrukere som ønsker å fjerne programmet helt fra maskinen, kan kontakte selskapets kundeservice for å få instruksjoner.

Om du har brukt en CD med denne kopibeskyttelsen, kan du få oppdateringen ved å besøke denne nettsiden. Der kan du også enkelt se om maskinen din har dette rootkitet installert.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen