Sony omfavner Microsofts DRM-teknologi

Sony har annonsert at de kommer til å ta i bruk Microsofts DRM-løsning PlayReady for å beskytte sitt innhold og tilby forbrukerne nye måter å nyte kjøpt og leid materiale på.

I praksis betyr dette at Sony vil tillate forbrukere å laste ned filmer som kan bli sett øyeblikkelig, samt streame kjøpt eller leid media til enheter rundt omkring i hjemmet.

Mer forbrukervennlig?

Microsoft PlayReady er en avansert DRM-teknologi som er designet for å være mindre påtrengende overfor forbrukeren og være fleksibelt over flere registrerte enheter, operativsystemer og så videre uten at man må ha en aktiv tilkobling for å verifisere systemet.

PlayReady støtter blant annet MPEG Advanced Audio Coding (AAC), AAC+, Enhanced AAC+, H.264, Windows Media Audio (WMA) og Windows Media Video (WMV).

Det første produktet fra Sony som støtter PlayReady er deres seneste Blu-ray-spiller som ble lansert i USA i februar. Les mer om PlayReady her.

Din mening

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Er denne type mer fleksible DRM-teknologi veien å gå, eller vil DRM alltid være et irriterende hinder for betalende kunder? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: eHomeUpgrade, Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen