Sony og Opera inngår samarbeid

Det har nylig blitt gjort kjent at den japanske giganten innen forbrukerelektronikk – Sony – har inngått en samarbeidsavtale med det norske programvareselskapet Opera, som er best kjent for sin nettleser med samme navn.

Sonys kommende produkter innen TV-apparater og Blu-ray-spillere skal dukke opp med en nettleser levert av Opera, og disse enhetene er ventet å bli lansert fra og med vårparten av 2011. Ingen av aktørene har informert om hvorvidt Operas nettleser vil bli gjort tilgjengelig på Sonys allerede eksisterende produkter med Internett-tilkobling.

Ikke støtte for Flash?

Selv om Opera er en nettleser som henger med i tiden og vil støtte den kommende HTML5-standarden, er det likevel ikke sikkert at dette samarbeidet vil bli optimalt for forbrukerne. Under CES 2011 ga Sony uttrykk for at den versjonen av nettleseren som vil dukke opp i TV-ene og Blu-ray-spillerne ikke vil støtte blant annet "embedded video".

Dette er mest sannsynlig en henvisning til Adobes Flash-teknologi, som for eksempel nettsider som YouTube benytter seg av. Kort og godt betyr dette at Sonys kommende TV-er ikke vil kunne vise videoer og annet innhold på mange nettsider, noe som kan vise seg å bli problematisk.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Hva mener du? Er Opera et godt valg av Sony, eller ville det ha vært bedre med for eksempel Firefox eller Google Chrome? Hva kan være grunnen til at nettleserversjonen ikke støtter Flash? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen