Sony med verdens første HDV1080i-videokamera

Pressemelding fra Sony Norge:

Verdens første HDV1080i-videokamera fra Sony

Flere og større bilder i prisguiden

- bringer High Definition-bildekvalitet hjem til deg

  • Lansering av high definition-videokameraet HDR-FX1E vinteren 2004
  • For høy bildekvalitet, et av de beste videokameraene for hjemmemarkedet
  • HDV-formatet etablert av Canon, Sharp, Sony og JVC 30. september 2003

Sony HDR-FX1E gjør den høye kvaliteten som foreløpig har vært forbeholdt profesjonelle, tilgjengelig for hjemmebrukeren. Dette er et kamera med 3 CCD’er, hver med 1.12 megapixler (1.07 megapixler effektivt) og et Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv som gir meget høy optisk ytelse, reduserer kromatisk aberrasjon og sikrer høy oppløsning. Og kameraet kan ta opp HDV-bildekvalitet på eksisterende DV-tape.

Flere og større bilder i prisguiden

HDV videokameraet er ikke bare ideelt for hjemmevideoentusiasten som ønsker optimal bildekvalitet, men også for filmredigerere og journalister. Uansett hvor det måtte være behov for høy bildekvalitet er HDR-FX1E en løsning for utmerkede resultater.

Etter hvert som HD-tilpassede TV’er viste seg på markedet tok det ikke lang tid før forbrukere begynte å spørre Sony om å utvikle et digitalt videokamera for opptak med HD-kvalitet. Resultatet er et avansert HDV videokamera spesielt utviklet for hjemmebrukeren – som kan ta opp og avspille materiale med den best tilgjengelige bildekvaliteten. Som et neste skritt tar Sony sikte på å produsere et high definition videokamera for hjemmemarkedet.

Nøkkelfunksjoner

High definition bildekvalitet

Først i verden med HDV1080i-opptak og -avspilling

 

Flere og større bilder i prisguiden

HDR-FX1E er kompatibelt med HDV1080i-spesifikasjonen. 1080i er et av standardformatene innen kringkasting som sikrer smidig overgang av bilder med høy kvalitet. Bildekvaliteten er av en sånn art at den til og med kan avspilles på skjermer som er større enn 50 tommer – og oppløsningen er 4 ganger større enn den for det digitale videoformatet.

Nyutviklet “1080i HD CCD”

Den nye CCD'en er en wide megapixel-konfigurasjon som muliggjør 16:9 synsvinkel. 16:9 er veldig nært opp til ytelsen for menneskeøyet, så bildekvaliteten gir et virkelig realistisk inntrykk. Kameraet har tre CCD’er med 1/3" 1.12 megapixler (effektivt 1.07 megapixler). Hver CCD tar RGB (Red/Green/Blue)-luminans, så fargereproduksjonen er mye sterkere enn for en enkelt CCD chip.

Ny “HD Codec Engine ™”

Flere og større bilder i prisguiden

Sony har utviklet en ny “HD Codec Engine” som tar opp og prosesserer fire ganger så mye informasjon som ved standard digitalt videoformat. Det eksklusive real-time MPEG kodings-/dekodingssystemet oppnår en høy komprimeringsratio med høy bildekvalitet. Med dette systemet kan HDV-formatet ta opp og spille av ved høy bit-hastighet. HD codec engine gir også mer kompakte filer og krever lengre batteritid “STAMINA”.

Høyytelsesobjektiv Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

HDR-FX1E er utstyrt med et nytt Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv med 72mm filterdiameter, som er ideelt for detaljerte high definition-opptak. Objektivet har meget høy optisk ytelse, reduserer kromatisk aberrasjon og sikrer utmerket oppløsning. T*-belegget eliminerer unødvendig lysrefleksjon, og reduserer bluss- og “spøkelses”-effekter. Det gir høy kontrast og utmerket fargereproduksjon, og tar opp virkelig lyskvalitet. Det er også mulig å foreta vidvinkelopptak – en funksjon som ofte kreves av brukere av high-end-utstyr, som for eksempel DCR-VX2100E. I tillegg har objektivet 12x optisk zoom og en optisk bildestabilisator som sikrer den kontinuerlig høye bildekvaliteten som forventes av profesjonelle brukere. Objektivet er allsidig nok til å gi de beste resultater i alle opptakssituasjoner.

HDV- og DV-kompatibilitet

Flere og større bilder i prisguiden

HDV-formatet kan ta opp og spille av på DV-tape

En annen fordel ved HDR-FX1E er at man kan bruke den samme tapen som for sitt standard DV-kamera og ha samme opptakstid tilgjengelig. MPEG2, som brukes for HDV- formatstandarden, har en høy komprimeringsratio som gjør det mulig å ta opp den beste bildekvaliteten på en DV-tape. HDR-FX1E kan ta opp HDV like enkelt som DV.

Velg mellom HDV og DV

HDR-FX1E kan ta opp både HDV(1080i) og DV(576i). Brukere kan skifte mellom 1080i og DV mens de filmer, avhengig av de spesifikke behovene og omstendighetene der og da. HDR-FX1E har også avspillingskompatibilitet med eksisterende opptak på DV-tape.

HD/SD nedkonverteringsfunksjon

Flere og større bilder i prisguiden

Når brukeren ønsker å avspille HDV-materialet kan HDR-FX1E konvertere dette fra 1080i ned til 576i så det kan sees på en vanlig TV med høy kvalitet. Denne funksjonen gjør også at du kan redigere opptak med en PC ved bruk av eksisterende PC-software for DV- formatet. Selv for brukeren som ikke har HDV redigeringssoftware for opptak og redigering er det mulig å velge opptak med 1080i eller DV. HDR-FX1E er best for spesiell redigering eller gjennomsyn med eksisterende DV redigerings-software. Videre støtter selskaper innen ikkelineær (NLE) redigering HDV-formatet, så enkelte NLE-selskaper vil lansere kompatibel software. Mer informasjon på: www.hdv-info.org

Anvendelighet og praktisk bruk

3,5-tommers LCD-monitor

HDR-FX1E har verdens første 3,5-tommer 16:9 format LCD-display, som er plassert på toppen av kamerahåndtaket. LCD-displayet utgjør en fin kombinasjon med 1080i-kompatibel HD CCD og søker. Ved opptak fra skulderen er LCD’et optimalt plassert for behagelig innsyn. Det er også designet for å gjøre det enklere å få lavvinkelopptak og å filme seg selv.

Stamina

Kameraet er utstyrt med et InfoLITHIUM L-batteri som gir opp til hele 6 timer og 25 minutter med kontinuerlige opptak[2] med 7,4W lavt strømforbruk (med NP-F970). Batteriinformasjonsfunksjonen viser gjenværende batteritid for filming og avspilling takket være InfoLITHIUM-teknologien.

Manuell funksjon og skreddersøm

Kameraet er utstyrt med manuelle og skreddersømfunksjoner for å passe brukerens behov. De viktigste manuelle funksjonene er “Manual Focus”, “Gain Control” og “Iris Control”. De viktigste tilpasningene er “Shot Transition™” eller “Picture Profile™”, sånn som “Cinematone Gamma™” og “Cineframe™”.

Media

Sony vil lansere en ny DV-tape utviklet for HDV-materiale. Dette er høyytelses-tapen i DV-format med høyere spesifikasjoner, høyere output, lavere støy og forbedret feilmargin – som sikrer en stabil ytelse under en rekke ulike omstendigheter og forhold.

Tilbehør

Sammen med HDR-FX1E vil det introduseres mye tilbehør. Dette inkluderer skulderremmen VCT-FXA, wide conversion-objektivet VCL-HG0872 og filtersettet VF-72CPK med et sirkulært polariseringsfilter og multibelagt beskyttelsesfilter. Regnjakken LCR-FXA er spesielt utviklet for å beskytte kameraet mot regn og snø. I tillegg vil den myke bærevesken LCS-VCB og den harde bærevesken LCH-FXA holde HDR-FX1E og tilbehøret trygt forvart under alle forhold.

HD-klare produkter fra Sony

Sony har allerede lansert HD-klare PDP- og LCD-monitorer i markedet, så HDV-avspillingsmiljøet er på plass.

For mer informasjon:

HDR-FX1 HDV 1080i videokamera – teknisk informasjon,:

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200409/04-0907aE/

HDR-FX1 HDV 1080i videokamera – støttende selskaper:

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200409/04-0907bE/

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen