Sony med svært spennende kredittkortkamera

Sony er kanskje den mest spennende digitalkameraprodusenten for tiden. De tør å være annerledes, og de har en unik posisjon teknologisk fordi de selv har kontroll over produksjonen av CCD-brikker.

Nye DSC-T1 er utstyrt med en 5 Megapikslers 1/2.4 tommers CCD-brikke; en størrelse vi ikke har sett på andre digitalkameraer før.

For å få kameraet så tynt som mulig, bruker Sony et 90 graders vinklet objektiv tilsvarende det Minolta bruker i sin X-serie. Hele objektivet ligger inne i kameraet, så kameraet er like tynt under fotografering som når det ligger i lommen. Sony har likevel ikke greid å lage kameraet tynnere enn 2.1 cm; både Minolta Dimage Xt og Canon Digital Ixus i er noe tynnere. Minolta Dimage G400, som har en mer ordinær objektivkonstruksjon, er bare 2 millimeter tykkere. Likevel kan Sony skryte av å ha verdens tynneste kamera med 5 Megapiksler.

Sony har åpenbart lært av suksessen Casio har hatt med sine Exilim-modeller med stor LCD-skjerm; DSC-T1 får en LCD-skjerm på hele 2.5 tommer - den største skjermen i klassen. Skjermen er også meget detaljert med 211 000 piksler. 2 tommers skjermen Casio har brukt har bare hatt 84960 piksler.

En svakhet med T1 er at kameraet kun støtter de dyre MemoryStick Duo og MemoryStick Duo Pro minnekortene. SD-kort er til sammenlikning både rimeligere og finnes i større formater. Når man bruker Duo Pro kort kan man filme i VGA-oppløsning med 30 bilder i sekundet - så lenge det er plass igjen på minnekortet. På papiret ser dermed videofunksjonen ut til å matche de beste på markedet.

Vi har enda ikke fått tak i fulle spesifikasjoner på produktet, men vi har lagt ut en sammenlikning mot en del andre sammenliknbare kameraer her.

Kameraet vil komme på markedet i januar, pris og tilgjengelighet her på berget er imidlertid enda ikke kjent.

Pressemelding følger på neste side.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen