Sony med fullformatvideokamera

Sony har i dag lansert PMW-F3, et videokamera tiltenkt profesjonelle og de med ambisjoner om å komme dit. Prisen vet vi ikke noe om i skrivende stund, annet enn at Sony lover at den skal bli svært konkurransedyktig. Nøyaktig hva de mener med det er ikke godt å si, for billig tror vi ikke dette vil bli, basert på spesifikasjonene.

Oppdatering: Vi har akkurat fått bekreftet fra Sony at kameraet vil komme på over hundre tusen kroner.

Det er nemlig ikke småtteri PMW-F3 kan skilte med. Ikke bare vil det ha en nyutviklet fullformatsensor av CMOS-typen, det vil også bli levert med en PL-adapter som gjør det mulig å bruke en lang rekke objektiver spesielt utviklet for filmopptak. I utgangspunktet har kameraet Sonys egen F3-fatning, og Sony lover at de i fremtiden skal slippe en rekke zoomobjektiver for denne. Som proffkamera er det selvsagt også utstyrt med det meste av tilkoblingemuligheter, oppløsninger og opptakshastigheter, opp til 1920 x 1080 i 50i/25p (PAL) eller 59,94i/29,97p (NTSC).

Mer (foreløpig) informasjon om kameraet finnes blant annet i denne PDF-filen, og mer informasjon om Sonys nye CMOS-brikke finner du her.

PMW-F3 skal i følge Sony bli tilgjengelig i to ulike pakkeløsninger: En med kun kamerahus og PL-adapter, og en annen hvor tre objektiver følger med, med brennvidder på henholdsvis 35 mm, 50 mm og 85 mm.

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er basert på foreløpig informasjon som ikke på noe vis er hugget i stein, men for de spesielt interesserte er det mulig å melde seg på Sonys heldagsarrangement med seminarer og foredrag. Det finner sted i Oslo den 23. november og vil være det første stedet i Norden hvor det nye kameraet vil bli vist frem.

Les også: Carl Zeiss slipper proffobjektiver for filmproduksjon

Les også: Sony snur på flisa

Les også: Lensbabies 3G for mellomformat

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen