Sony med fokus på høy batterikapasitet

Se større bilder i produktguiden

Det første som slår oss når vi ser kameraene er at Sony ikke har gått på akkord med skjermstørrelse eller annen komfort for å oppnå denne høye batterilevetiden. DSC-S90 har hele 2,5 tommers skjerm, og siden skjermen er noe av det som krever mest strøm i et digitalkamera er dette ikke mindre enn imponerende. S80 har en mindre skjerm på 2 tommer, men er ellers identisk.

Begge kameraene har oppløsning på 4 megapiksler på en svært liten sensor, og her ligger nok noe av hemmeligheten bak batterilevetiden. En mindre sensor krever mindre strøm, og lavere oppløsning på bildene betyr mindre data å prosessere. Men det er tydelig at Sony også har gjort mye for å redusere strømforbruket til alle komponentene, uten å redusere funksjonaliteten.

Det er også lite å utsette på disse kameraene, bortsett fra den vanlige gnålingen om vidvinkel. Sony har tatt dette ett skritt videre i feil retning og tilbyr 39-117mm. f/2,8-5,2. Dette er for dårlig. Skjerp dere Sony! Lysstyrken er ikke spesielt god på full tele, men helt utmerket på vidvinkel.

Kameraene kan skilte med manuell eksponering og manuell fokus, men mangler blender- og lukkerprioritet, som man trenger for å ha ordentlig manuelle funksjoner. Den manuelle fokusen har kun fem trinn, og dermed ikke spesielt nøyaktig. Men kameraer som disse har meget stor dybdeskarphet, og det er ikke sikkert man trenger større nøyaktighet til normalt bruk.

Utseendemessig er det lite som skiller de to modellene. Forsidene har finish i litt ulike fargenyanser, ellers er forskjellen i skjermstørrelse den eneste tydelige forskjellen i utseende. Kameraene er ikke blant de minste, med en tykkelse på fire centimeter og en vekt på rundt 250 gram inkludert batterier og annet normalt tilbehør.

Se større bilder i produktguiden

 

 

 

 

 

 

 

 

Likevel, hvis man ønsker å fri seg fra problemet med at batteriene går tomme i utide, så er dette spennende produkter. Det koster veldig lite å ha et ekstra sett med oppladbare AA-batterier i lomma (i motsetning til proprietære batterier som fort koster både fem og seks hundre kroner stykket), og med over 500 bilder pr. batterisett, setter Sony en ny standard, som vi gleder oss til å se de andre produsentene følge opp.

Estimert pris for kameraene er ca 2500,- for DSC-S80 og 3000,- for DSC-S90, og de vil antakelig bli tilgjengelige i løpet av mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen