Sony med banebrytende prosumervideokamera

Pressemelding

"Prosumer"-kamera tar opp video med kringkastingskvalitet

Videokamera med tre CCD’er, høykvalitetsoptikk og surround-lyd

Større bilder i prisguiden

Den suverene kvaliteten i videokameraene som brukes av TV- og nyhetsfotografer er nå tilgjengelig for amatører gjennom Sonys nye videokamera, DCR-HC1000. Kvaliteten og ytelsen i dette allsidige ”prosumer”-kameraet er muliggjort gjennom tre nøkkelfunksjoner for bildekvalitet: tre CCD’er for maksimal lyssensitivitet og fargereproduksjon, en Carl Zeiss Vario-Sonnar T*objektiv og en egen teknologi for aktiv linsestabilisering som sikrer stødige opptak ved håndholdt fotografering. I tillegg er dette det første kameraet noen sinne som er klart for opptak i firekanalslyd, som er mulig når det utstyres med en egen surround-mikrofon.

- DCR-HC1000 har alle kjennetegnene fra et kringkastingskamera, er utstyrt med et spesielt flervinkelgrep og bringer topp bilde- og lydkvalitet til et nytt publikum, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. – Videokameraet har tre CCD’er og er spekket med profesjonelle funksjoner, men er likevel kompakt nok til å passe i hånden. Det er utviklet for det øvre sjiktet av forbrukermarkedet, men er enkelt å bruke og har et profesjonelt utseende i sort. Med tillegg av opptak med firekanals surround-lyd gjør dette kameraet at filmene høres like bra ut som de ser ut.

Større bilder i prisguiden

Med tre 1/4.7-tommers CCD’er for bildeopptak representerer modellen et stort skritt videre innen bildekvalitet. Forbedringene er blant annet en høy videooppløsning på 3X 1.07 megapiksler, redusert bildestøy selv i svært lysfattige omgivelser og imponerende nøyaktig fargereproduksjon. Fordelen ved Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektivet ligger i den velprøvde og høye kvaliteten i optikken og det spesielle belegget som reduserer refleksjoner i linsen og forstyrrelser i bildeopptakene.

Teknologien Active Lens Image Stabilizer gjør at en hver bevegelse ved håndholdt bruk eller rystelse av kameraet reduseres før bildet tas av CCD-systemet, hvilket bidrar til å sikre et skarpere bilde. Andre profesjonelle egenskaper ved DCR-HC1000 er blant annet funksjonen AE Shift for justering av automatiske eksponeringsnivåer og et Zebra Pattern-display i viewfinder’en eller Hybrid LCD-skjermen på 2,5 tommer som varsler om overeksponering. Videokameraet har også 16:9 widescreen-opptak, en manuell fokusring og 12x optisk zoom.

Opptak i firekanalslyd gjøres med tilleggskomponenten ECM-CQP1, en surround-mikrofon spesielt utviklet for DCR-HC1000. Lyden kan enkelt overføres til et Sony VAIO- eller annet PC-system ved bruk av den medfølgende ”Klikk til DVD”-softwaren, og lyden kan konverteres til full 5.1-kanals surround-lyd for bruk i DVD-redigering eller avspilling på hjemmekinosystemer. Mikrofonen ECM-CQP1 kan kjøpes separat, og dens Wide Stereo-modus kan også brukes til opptak av naturtro stemmer på alle videokameraer med terminal for stereomikrofon.

Større bilder i prisguiden

Undersøkelser viser at forbrukere verdsetter enkel bruk, og kameraene har et allsidig LCD berøringspanel med et logisk og strømlinjeformet grafisk brukergrensesnitt og en alternativ opptaksknapp på LCD-rammen. Innbygd blits, intelligent tilbehørssko og Sony Memory Stick Duo-port for lagring bidrar til å gjøre dette til et attraktivt og allsidig kvalitetskamera.

Som tilleggsutstyr tilbyr Sony LCS-HC1000, en sort bæreveske som beskytter kameraet mot støv og støt. Den er praktisk og behagelig å bære – enten som skulderveske eller rundt livet. Vesken er laget av eksklusivt lær og har dobbel glidelås for enkel og rask tilgang til kameraer, samt en egen innerlomme for oppbevaring av batterier.

Sony DCR-HC1000 og tilleggsutstyr blir tilgjengelig i september 2004.

Veiledende priser er dessverre foreløpig ikke klare.

Større bilder i prisguiden

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen