Sony med 3 nye videokameraer

Dessverre er det svært sparsomme spesifikasjoner Sony har valgt å presentere på sine 3 nye videokameraer.

Sony påstår at de nye DCR-PC55E og DCR-PC53E er verdens minste DV-kameraer, men oppgir ikke fysisk størrelse på dem utover at vekten er 290 gram.

Jeg synes det er interessant at disse små kameraene bruker MiniDV-tape, tidligere har de minste modellene fra Sony brukt MicroMV-formatet. Det siste MicroMV-kameraet til Sony ble annonsert i august 2003, så det kan virke som om Sony har gitt opp satsingen på dette formatet.

Til tross for den lille størrelsen, har kameraene en LCD-skjerm på hele 3.0 tommer. De fleste funksjonene til kameraet betjenes via den berøringsfølsomme skjermen. Kameraene er utstyrt med et Carl Zeiss-objektiv med 10x optisk zoom.

Forskjellen på PC55E og 53E ser ut til å være at sistnevnte ikke har DV-inngang og analog inngang.

DCR-DVD7E bruker 8 cm DVD-plater, og den fysiske plassen lagringsmediet krever har fått Sony-designerne til å tenke annerledes.

Kameraet er rundt og tynt, og dette gjør at man holder kameraet på en annen måte enn andre videokameraer. I motsetning til de fleste andre videokameraer, kan man ikke vri på LCD-skjermen. Skjermen er forøvrig på 2.5 tommer.

DVD7 er allerede tilgjengelig for bestilling i enkelte butikker, prisen ser ut til å ligge på under 7000 kroner. Se i prisguiden for oppdaterte priser. Også PC55 kan bestilles i enkelte butikker, prisen på denne ligger på litt over 7000 kroner.

På neste side har vi presentert Sonys pressemelding og spesifikasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen