Sony lommekamera med 10 MP og 3" skjerm

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

I dag er det ingen kompaktkameraer som tilbyr høyere oppløsning eller større skjerm enn Sony N2. Når vi også tar størrelsen i betraktning, blir dette ganske imponerende. De 10 megapikslene i seg selv er ikke så fantastisk, for det er bare en forventning fra forbrukerne, og ikke noe som egentlig forbedrer kameraet nevneverdig, men det gjør at det kreves større sensor og større optikk, og dermed blir det vanskeligere å få plass til i et lite kamerahus.

Skjermen derimot er det mange som setter stor pris på, og en så stor skjerm er utrolig behagelig å se på. Selvfølgelig setter et lite kamera fysiske begrensinger for hva det er plass til, og Sony har måttet begrense antallet knapper på baksiden, for å få plass til skjermen. Det har de løst ved å gjøre skjermen trykkfølsom. Vi er litt skeptiske til den løsningen, for det kan fort gå på bekostning av ergonomien, men mange ser ut til å like løsningen, så vi venter til vi har testet det før vi dømmer det nord og ned.

Til tross for den høye oppløsningen, tilbyr kameraet ISO-verdier helt opp til 1600. Tester vi har gjort av andre kameraer viser at Sony klarer å kontrollere støynivået ganske godt, uten at det går for mye utover detaljnivået, selv på høye ISO-verdier, så det er mulig at dette kameraet også kan takle de fleste ISO-verdiene du har tilgjengelig.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Men det er ikke spesifikasjonene alene som gjør kameraet spennende. Det er at det hele er pakket inn i et ganske lite lommekamera med ganske flott design. Man kan like 10 megapiksler og trykkfølsom skjerm så lite man vil. Kameraet er lekkert å se på, og det er naturligvis viktig for mange.

Objektivet har brennvidder tilsvarende 38-114mm, og lysstyrke på f/2.8-5.4. Det er med andre ord ikke noe vidvinkel å snakke om. Oppstartstiden er oppgitt til 1,5 sekunder, som er meget bra, og du skal kunne ta 300 bilder på en batterilading.

Kameraet har innebygd 25 MB minne, der du kan lagre bilder for visning på skjermen eller på en TV. Dersom du lagrer dem i oppløsning tilpasset disse skjermene, kan du få plass til opp til 500 bilder, så du kan bruke kameraet som framviser.

Kameraet er kompatibelt med Sony GS-CS1 gps, så du kan få posisjonsdata inn i bildeinformasjonen. Kameraet veier 151g uten batteri og minnekort. Det vil bli tilgjengelig i oktober, og har en veiledende pris på 3990,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen