Sony lisensierer Ageia-teknologi

PhysX fra Ageia omtales som verdens første fysikkprosessor. Hensikten er å øke realismen i spill, ved at en egen prosessor tar seg av kalkulasjon av ulike fysiske effekter. Slike effekter kan tenkes å være realistisk gjengivelse av hår, flytende materiale, klær etc.

Prosessoren har allerede fått et gjennombrudd, i og med at flere spillutviklere har trykket teknologien til sitt bryst. Nå meldes det om at også Sony har fattet interesse for PhysX.

Nærmere bestemt har Sony inngått et avtale med Ageia om bruk av deres PhysX SDK, også omtalt som NovodeX, som er et fysikkbibliotek utviklet av Ageia.

PhysX SDK (NovodeX) er en løsning som har blitt tatt i bruk av flere spillutviklere, og er blant annet å finne i grafikkmotoren som driver Unreal 3. Rammeverket fungerer som et kraftig API mot selve fysikkprosessoren, og blir inkludert i utviklingsmiljøet for programvare for Playstation 3.

Forhåpentligvis vil Ageias PhysX føre til langt mer detaljerte og virkelighetstro spillmiljøer. Det er ventet at også andre selskaper vil satse på liknende teknolgi som Ageia.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen