Sony letter sløret til PSP

Sony hevder at dette er den neste walkmanen. Trådløst? Selvfølgelig. Men den minner mer om en laptop, og treffer ikke markedet før i 2004.

Hjertet av maskinen blir en 32-bits MIPS-prosessor som kjører på 333 MHz, høstet fra en .9 µm-prosess. Men siden det er en fullblods Playstation-maskin får den en like kraftig MIPS-prosessor til "multimedia som til grafikk (med 5,6 GB/s båndbredde - en rekord for håndholdte), og som om ikke det var nok får den en dedikert audio-prosessor på 166 MHz til MP3 og AAC-filene dine.

Da Sony slapp spesifikasjonene, kom de med den vanlige "den neste walkmanen"-talen, men hvem vil vel ikke ha en walkman som kan spille Grand Theft Auto i widescreen med 7.1-lyd i nettverk på bussen?

I tillegg får maskinene 1.8 GB lagringskapasitet via det noe mystiske Universal Media Disk (UMD)-systemet, som er bitte små (6 cm) optiske disker med kopibeskyttelse og "parental lock". Sony disker også opp med sin egen, lukkete Memory Stick-lagring i tillegg til USB 2.0, 802.11 Wifi og IrDA.

Et stort spørsmål blir hva slags programvare som kan kjøres på disse, ettersom de er bygget som maskiner som kan klare det meste - selv regneark, e-post og nettsurfing. Og for den saks skyld CD-brenning via USB2.

Men før PSP-systemet kan komme i nærheten av målet om å bli en walkman for det 21. århundret må den slå Nintendos Game Boy Advance, og da blir prisen avgjørende. En GBA koster i dag en drøy tusenlapp, og det ser ikke helt ut som om disse nye PSP-spesifikasjonene blir billige.

Full spesifikasjon og bilder: http://www.digitalbackspin.com/pspinfo.htm.

Kilde: slashdot.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen