Sony lanserer TransferJetSony lanserte i går en ny teknologi for trådløs overføring av data mellom mobile enheter og en datamaskin eller TV, kalt TransferJet. Teknologien baserer seg på at man setter enheten, det være seg en mobiltelefon, et digitalkamera, et videokamera eller liknende på en basestasjon, som inneholder en antenne, og overføringen av alle data på enheten begynner automatisk. Det minner på mange måter om en tradisjonell dockingstasjon, men det er ikke fysiske kontakter mellom enheten og mottakeren, og du kan kople til mange forskjellige typer enheter. Dockingstasjoner er typisk bare kompatibel med et fåtall enheter.

TransferJet kan også brukes til å automatisk vise bilder fra et digitalkamera på en TV, eller spille av video eller musikk. Sony legger vekt på to ting med den nye teknologien, den skal være enkel i bruk, ved at man bare setter enhetene inntil hverandre uten noe mer konfigurasjon, og overføringen skal være hurtig. Sony oppgir hastigheten til å være inntil 560Mbps, med en typisk overføringshastighet på 375Mbps, overhead og feilkorreksjon tatt med i betraktning. Det vil i så fall bety overføring raskere enn USB2.0, trådløst.

Systemet opererer i nærfeltet til en antenne, der signalstyrken er forholdsvis sterk. Sony regner at maksimal avstand mellom enhetene skal være 3cm, i praksis betyr det nok at man må sette de inntil hverandre. Signalet vil være svært dempet på lengre avstander, for å unngå interferens med andre systemer, som trådløse nettverk. Fordi det ikke er noen polarisasjon på antennen, sier Sony at man ikke vil få noe tap forårsaket av vinkelen man setter mellom enhetene, slik at tilkopling vil forenkles. Systemet opererer på 4.48GHz, og vil ha en midlere sendt effekt på mindre enn -70dB/MHz.

Se også VGTV sin dekning av Sonys demonstrasjon på CES, som ikke gikk helt etter planen. VG TV fikk forøvrig en egen demonstrasjon etterpå, og fikk bekreftet at systemet virker!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen