Sony lanserer speilreflekskamera

Alternativ tekst mangler
Sonys nye Alpha DSLR-A100
Informasjonen vil ikke bli gitt oss før i morgen. Men pressemelding har allerede kommet ut på nettet, og vi gjengir den her.

Det vi kan lese ut fra pressemeldingen, er at Sony tar mål av seg til å lage et kamera som tilbyr mer enn de fleste andre på markedet i dag. De har naturligvis beholdt Konica Minoltas ”Super Steady Shot” teknologi, som plasserer bildestabilisatoren på CCD-brikken. Sensoren de har brukt, ser ut til å være den samme, eller nesten den samme som i Nikon D200 (hvis sensor er produsert av Sony), og kameraet får følelig 10 megapikslers oppløsning, som blir det høyeste på noe speilreflekskamera i denne klassen.

For å unngå støv på sensoren har Sony belagt den med et antistatisk materiale, i tillegg til at de har bygd inn en funksjon som rister støv av sensoren når du skrur av eller på kameraet – antakelig noe tilsvarende det Olympus har i sine modeller.

En spennende funksjon er noe Sony kaller ”Dynamic Range Optimizer”, som er bygget inn i hardware, og skal forbedre det dynamiske omfanget i bildene.

Utover dette har kameraet relativt kjente spesifikasjoner på de fleste områder. Ergonomisk, har det fått kommandohjul på toppen, som er en svært effektiv måte å aksessere ulike funksjoner på. Konika Minolta har tidligere brukt dette på noen av sine kameraer.

I tillegg til et kamera lanseres det også ikke mindre enn 22 objektiver. 19 av disse ser ut som tidligere Konica Minolta objektiver som har fått kosmetiske endringer. I tillegg kommer det tre helt nye objektiver, som er laget av Carl Zeiss.

Inntil vi får rapport fra vår utskremte medarbeider i Marakesh, er denne pressemeldingen omtrent det eneste vi har å forholde oss til. Overstående er skrevet på grunnlag av den. Det virker på oss som om Sony virkelig går inn for å tilby noe mer enn de andre. De har hentet gode ideer herfra og derfra, lagt til litt ny teknologi i kjent Sony-stil og puttet alt sammen inn i et kamera som vi ikke kjenner prisen på ennå, men som vi vil anta havner i forbruker-enden av skalaen. Hvis du ikke har speilreflekskamera fra før, eller du har kamera fra Konica Minolta, vil dette være et svært spennende produkt.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart det foreligger. I mellomtiden kan dere ta en kikk på dpreview, som allerede har hatt fingrene på et eksemplar en stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen