Sony lanserer nye DV-kameraer TRV60/80

Sony DCR-TRV80Sony påstår at deres nye TRV60 og TRV80 kameraer er de første DV-kameraene på markedet som både kan ta god video og gode stillbilder.

Sonys videokameraer har kunnet ta stillbilder i mange år, men det er altså først nå at funksjonen skal ha blitt bra.

Stillbildeoppløsningen er den samme som på dagens low-end digitalkameraer, 1600x1200 piksler (1.92 Megapiksler). Kombinert med den kraftige Zeiss T* optikken med 10x optisk zoom får man dermed et kraftig fotografisk verktøy i hendene. Bildekvaliteten sikres også ved en 14bit analog/digital konverter, og resultatet blir skarpe bilder også av motiver med høy kontrast.

DCR-TRV60Stillbilder lagres på MemoryStick, og det følger med et minnekort på "imponerende" 8 MB.

Kameraene er utstyrt med manuell fokusring. TRV80 har en imponerende LCD-skjerm på 3.5 tommer og 211 000 piksler, så manuell fokusering bør slett ikke være en umulighet. TRV60 stiller også sterkt med sin 2.5 tommers LCD-skjerm med 184 000 piksler.

Som ventet er kameraene fullstappet med ny teknologi. Det følger med programvare for brenning av film i Video-CD formatet, filmen overføres da til datamaskinen via USB-porten. Via USB-porten kan også kameraene fungere som webkamera. Kameraene har selvsagt også DV inn-og utgang.

TRV80 er også utstyrt med Bluetooth, som kan brukes til trådløs kommunikasjon med andre Bluetooth-enheter. Man kan også fjernstyre kameraet via Bluetooth.

Kameraene er selvsagt utstyrt med Sonys batterisparende Stamina-teknologi, og med Sonys kraftigste batteri som kan kjøpes separat får kameraene 7 timers batterilevetid.

Kameraene blir tilgjengelig innen mai, til følgende veiledende priser inkl. mva:

DCR-TRV 60; NOK Ca. 13.500,-
DCR-TRV 80; NOK Ca. 14.500-

Sonys pressemelding og spesifikasjoner følger på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen