Sony lanserer HDR-FX7

Alternativ tekst mangler
Sony fortsetter å lansere videokameraer og denne gangen er det de høyoppløselige kameraene som får et nytt søsken. HDR-FX7 er navnet på det nye medlemmet. Dette er en nedgradering av FX1 som burde være kjent for de fleste. Med andre ord en nyere modell hvor de har kuttet flere steder, også prisen.

Hensikten med FX7 er nok å tilby noe i markedet mellom forbrukerkameraene og de dyrere modellene. Videokameraet er 25% mindre og veier 40% mindre. Til tross for dette har Sony oppdatert med sakte film -opptak og bedre lysfølsomhet. I tillegg finner vi en HDMI-port. Det passer seg bra i og med at en annen produsent, Blackmagic Design, har lansert en PCIe-kort med HDMI-portet. Det vil i praksis si at du kan bytte ut firewire-kabelen og i teorien overføre ukomprimert HD-video. Er dette starten på løsningen av redigeringsproblemene vi opplevde med HC3?

Av ting som vi fant på FX1, men som er blitt borte her kan vi peke ut XLR-inngang, individuel volumjustering for hver kanal og ekte 16:9-opptak. Alle dette er tegn på at modellen retter seg inn mot et ikke fullt så kresent marked som FX1 og dermed også burde prises en del lavere. Ironisk nå ligger den veiledende prisen på FX7 300$ over hva FX1 går for i butikkene. Dette vil nok gå seg til etterhvert.

Alternativ tekst mangler

Har du lyst på et høyoppløselig videokamera med 3 bildebrikker(CMOS) på en drøy megapiksel hver, kombinert med 20x optisk zoom uten progressiv lukker? Ja da må du vente i hvert fall til november og faktisk så er det enda ikke sikkert om dette videokameraet kommer til Norge i det hele tatt.

Kilder: Sony, Gizmodo.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen