Sony lanserer Handycam med DVD

Innovative Sony pleier ikke å være sene med å bruke nye formater i sine produkter. At Sony velger å lansere kameraer som tar opp på DVD-plater er likevel en overraskelse; Hitachis DVD-kameraer har ikke akkurat vært noen stor suksess.

Fordelen med opptak på DVD-plater er at man kan spille av film på de fleste DVD-spillere, slik at man slipper å koble opp kameraet mot TV-en. Man slipper også langvarig spoling gjennom kassetter for å finne akkurat det opptaket man er ute etter.

De nye kameraene vil hete DCR-DVD100 og DCR-DVD200. Begge modellene vil ha et USB 2.0 grensesnitt for kopiering mellom videokamera og PC. Sony er altså først ute med å kutte ut Firewire grensesnittet for høyhastighets kopiering av video.

Begge kameraene er utstyrt med 10x Carl Zeiss optikk, samt LCD-skjermer på 2.5 tommer med 123200 piksler.

Forskjellen på kameraene er oppløsningen på bildebrikken, som trolig først og fremst vil få betydning for kvaliteten på stillbilder. Sony oppgir likevel i pressemeldingen at DVD200 bruker hele 690 000 piksler for video, og 1 MB for stillbilder. DVD100 har bare 400 000 piksler både til video og stillbilder.

Kameraene vil komme på markedet over sommeren, priser er foreløpig ikke kjent. Sonys pressemelding er vedlagt under.

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen