Sony lagrer 23 GB per plate

Professional Disc for Data-enhetene kommer i standard 5.25"-format for å passe inn CD-brønnene til PC-er og servere. Løsningen er tenkt som den naturlige avtageren til magnetoptiske backupløsninger, som i dag har kapasitet på rundt 9,1 GB per disk.

Sonys Professional Disc for Data kan komme opp over 53 GB per plate når begge sider av disken benyttes, og Sonys fremtidsplaner er svært så aggressive: De vil doble kapasiteten hvert år.

Tettheten på diskene er også omtrent de dobbelte av dagens magnetoptiske løsninger, og de er pakket inn i lufttette og antistatiske kassetter med automatisk rensefunksjon.

Den økte kapasiteten muliggjøres takket være en videreutvikling av Blue-ray-teknologien, som har fått navnet etter fargen på laserstrålen, som ellers er rød i CD/DVD-enheter. Blu-ray er et initiativ som har kommet på banen etter et langsiktig samarbeide mellom Hitachi, LG, Matsushita (Panasonic), Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, og Thomson.

Men selv om Professional Disk for Data bygger denne teknologien, er den en videreutvikling som dermed ikke blir kompatibel med "standard" Blu-ray-enheter.

Sony har allerede lansert en Blue-ray-enhet for forbrukermarkedet, noe blant andre også Toshiba har gjort.

Prisen på herligheten er omkring 3000 Euro, mens hver plate vil prises til rundt 45 Euro. Produktet blir tilgjengelig på markedet fra november/desember.

(Kilde: Sony Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen