Sony kommer med 3D i 2010

Det begynner å bli lenge siden vi kunne lese Donald Duck-blader med 3D-effekt. Man trengte dertil tilpassede briller, som hadde ett rødt og ett grønt glass, som til sammen ga deg en ny leseropplevelse. Siden har vi sett gjentatte forsøk på å overføre den ekstra dimensjonen til TV-skjermen, og nå kan du snart se din neste Blu-ray-film i 3D.

Under års utgave av IFA-messen hadde de fleste store produsenter en egen stand, der de viste frem den kommende 3D-teknologien. Ved Sonys stand stod det merket at selskapet vil komme med teknologien i 2010, og vi tok derfor turen innom for å se nærmere på produktet.

Best stillestående
For at du skal få en komplett opplevelse av 3D, kreves det en flatskjerm med teknologien, en avspiller (for eksempel den nye PS3-modellen), og 3D-briller. Når vi var rundt på de forskjellige standene, var det variert kvalitet på disse brillene, og Sonys var det mest solide. Noe nok det at brillene var lenket fast var et bevis på. Hvorvidt brillene er sjarmerende eller praktiske blir opp til en hver å bedømme, men uten disse blir bildet totalt merkelig å se på (se bildet nedenfor).

Første demoen ut var en akvarieseanse, der fiskene virkelig ”svømte” ut av flatskjermen, og den nye dimensjonen virkelig er å ta og føle på. Ved raskere bevegelser blir dog bildet fort litt uskarpt, og man må virkelig anstrenge seg for at objektene skal være ”fokusert”.

Neste steg blir bort til den nye PS3-modellen, hvor spilling stod i fokus. Med brillene på fikk vi erfare hvordan det er å spille racingspill i 3D, og her synes vi 3D kanskje kommer mer til sin rett. Igjen er det litt krevende å holde fokuset klart, men dette kan nok være en tilvending, da vi ikke fikk mulighet til å spille mer en i noen få minutter. Det var nemlig nokså folksomt rundt disse standene.Spennende fremtid

Etter vårt første møte med 3D i Full HD, sitter vi igjen med en imponert side, men også en mer skeptisk side. Det er ingen tvil om at 3D nok vil komme for fullt fremover, men vi tror fortsatt markedet for denne teknologien kan bli nokså smalt.

For at du skal kunne se for eksempel filmer eller spille spill i 3D, må du bytte ut din allerede eksisterende flatskjerm, skaffe deg en avspiller som støtter teknologien, samt de nevnte brillene.

Vi lot oss nok mest imponere over hvordan teknologien fungerte til spilling, selv om akvariedemoen også var svært imponerende. Eneste store spørsmålstegnet vi stiller oss er hvordan dette er å se på over en lengre periode. Vi fikk følelsen av at demoene var ”slitsomme” å se på, spesielt ved raske bevegelser. Litt samme følelsen av å se i en kikkert, der man ikke alltid ser objektet helt skarpt. Men igjen kan dette være en tilvendingssak, og vi ser virkelig frem til å teste denne teknologien grundigere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen