TEST: Sony KDL-46HX900
Test

Sony KDL-46HX900

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sony KDL-46HX900

Positive ting Suveren bildekvalitet, flott design, brukervennlig
Negative ting Ikke innebygd Wi-Fi eller 3D-sender. følger ikke med 3D-brille.0

Testresultater

Sony KDL-46HX900

Positive ting Suveren bildekvalitet, flott design, brukervennlig
Negative ting Ikke innebygd Wi-Fi eller 3D-sender. følger ikke med 3D-brille.0

Vi har testet flaggskipet i Sonys nye KDL-46HX900, en fullblods 3D-TV som leverer bilde i yppertste kvalitet - men du må også betale for det

Kort om KDL-46HX900
HX900 er toppmodellen i selskapets Cinematic-kategori. Blant annet får du direkte LED-belysning med lokaldimming, slik at presisjonen i belysning av panelet skal være så nøyaktig som mulig.

For at 3D-film skal vises med hel jevne bevegelser har den nye HX900-modellen fått 400 Hz-teknologi. 

Slik fungerer 3D

3D-effekten skapes ved at skjermen sender to bilder annenhver gang på samme skjerm, et ment for hvert av øynene. Dette gir hjernen en illusjon av at bildet er tredimensjonalt.

For å skille disse bildene fra hverandre må vi bruke briller, som i dette tilfellet er aktive. Det betyr at de snakker sammen med flatskjermen og stenger for det venstre øyet når skjermen viser bildet ment for det høyre og omvendt.

Vil du vite mer om 3D? Les vår TV-skole.Design

Flere av Sonys nyeste flatskjermer har selskapet nye design; Monolithic Design, og de nye HX900-modellene er intet unntak. Forsiden på skjermen består av en ren flate i glass som omsluttes av en aluminiumramme, som er sortfarget. Rammen fortsetter på baksiden av skjermen. Det eneste minuset vi fant med dette materialvalget var hvor slitsomt det var å bære TV-en på plass. Skjermen har nemlig en matchvekt på over 36 kilo med den originale foten.

Foten som medfølger er i koksfarget aluminium, men trenger du ikke noe rotasjon på foten og er ute etter en ennå stiligere design, finnes det en fot i massivt aluminium. Denne foten gjør etter vår mening HX900 til en av de stilligste skjermene på markedet. Det koster imidlertid ekstra, foten til vår 46-tommers utgave koster 2 500 kroner. (NB: linken over viser til foten til 52-tommeren).

Skjermen kan også henges på vegg, og er nokså slank til å være en LCD-skjerm med direkte LED-belysning. Tykkelsen er kun 6,7 centimeter.Brukervennlighet
Sonys nye HX900 bruker samme menysystem som Playstation 3. Dermed kan du navigere deg frem og tilbake og bla deg opp og ned i underkategorier direkte på skjermen. Vi syns menysystemet fungerer godt og at det er enkelt og logisk å finne frem i.

Fjernkontrollen til KDL-46HX900 er en massiv kloss, som til tross for å være nokså stor ligger godt i hånden og har en solid vekt. Knappene er godt merket og tydelige å lese av. Plasseringen av knappene er mye lik tidligere modeller fra Sony, der blant annet volum og program +/- er samlet nederst på kontrollen. Det er også en av- og påknapp på undersiden av fjernkontrollen, men vi stiller oss spørrende til hvilken praktisk betydning den egentlig skal ha.

Les neste side av testen her.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen