Test Sony KDL-46EX720

God bildekvalitet til en fornuftig pris

Legger du ni tusen kroner på bordet får du en god allrounder fra Sony.

Nye TV-er med 3D-støtte har i år fått en langt hyggeligere prislapp. Teknologien kom på markedet i fjor, men for å kunne se 3D måtte du betale der etter. Det var nemlig kun toppmodellene som hadde denne funksjonen.

Nå har vi testet Sonys KDL-46EX720. Til under ni tusen kroner får du en 46-tommers skjerm som presterer godt på de fleste punkter. Også når det kommer til 3D.

Menyen til EX720.
Menyen til EX720.
Bildeinnstillingsmenyen er lik som før.
Bildeinnstillingsmenyen er lik som før.
Fjernkontrollen til EX720 er ingen sylfide.
Fjernkontrollen til EX720 er ingen sylfide.
Fjernkontrollen har en hendig Av/På-knapp på baksiden.
Fjernkontrollen har en hendig Av/På-knapp på baksiden.

NB: Vi har tidligere i år testet 40-tommeren i den samme serien. Siden disse skjermene har mye til felles har vi tatt i bruk mye av teksten og bildene fra den tidligere testen. Grunnen til at vi tester 46-tommers utgaven er at det senere vil komme en samletest av nettopp 46-tommere.

Design

Sonys EX720 har en ren og enkel design, der de sorte plastrammene på sidene, samt toppen, er i blanksort plastfinish. Den nedre delen av rammen em aluminiumsimitasjon laget i plast. Dette tillføyer litt mer snert til designen.

Foten til skjermen er også enkel i linjene, utformet som en firkant i samme plastfinish som resten av TV-en forøvrig. Vi syns foten gjerne kunne vært litt mer stabil, for skjermen oppleves som vinglete når vi vrir på den. Du har mulighet til å vende skjermen noen grader til hver av sidene.

Menyen for å justere innstillinger av for eksempel bilde og lyd, er den samme som på tidligere modeller, og er helt enkel uten ikoner, med hvit skrift på sort bakgrunn. Dette gjør menyen lettleselig etter vår mening.

EX720 har også fått muligheten for å ta opp programmer eller filmer direkte via skjermen. Det eneste du trenger er en ekstern harddisk som kobles til med en USB-kabel, pluss et programkort med godkjent kortleser fra din TV-distributør. Både programkortet og -leseren settes inn i selve TV-en. Dermed trenger du ikke en PVR-dekoder og en ekstra fjernkontroll for å ta opp programmene du ser på.

Stor fjernkontroll

Fjernkontrollen som følger med EX720 er lik for både 40- og 46-tommeren. Den er langt i fra noen sylfide. Fysisk er den blant de største kontrollene vi har prøvd. Den er rektangulært utformet med mange knapper. Kontrollen responderer raskt når du trykker på den, men vi syns antall knapper blir for mange og burde vært redusert. Sony har lagt til en praktisk Av/På-knapp på undersiden av kontrollen. Dette gjør jobben enkel med å slå av skjermen for kvelden.

Sony Bravia KDL-46EX720   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen