TEST: Sony KDL-40EX720
Test

Sony KDL-40EX720

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lyd og bildekvalitet

Våre innstillinger:

Bakgrunnslys: 5
Kontrast: 88
Lysstyrke: 46
Farge: 50
Fargetone: 0
Fargetempratur: Varm 2
Skarphet: Min
Støyreduksjon: Av
MPEG Støyreduksjon: Av
Punktstøyreduksjon: Av
Motionflow: Standard
Filmmodus: Auto 2

Avanserte innstillinger:
Sortnivåkorrigering: Av
Avansert kontrastkorr: Av
Gamma: 0
Automatisk lysbegrensning: Av
Fremhev hvitt : Av
Ekte farger: Av
Detaljforbedring: Av

Hvitbalanse:

Rød-forsterkning: -9
Grønn-forsterkning: 0
Blå-forsterkning: -2
Rød Bias: -2
Grønn Bias: -1
Blå Bias: +1

På samme måte som Samsungs 8000-serie har EX720 et blåstikk i bildet når du pakker den ut av esken. Men dette kan du justere vekk i menyene og til høyre ser du hvilke ideal innstillinger vi brukte i testen.

Vi testet nylig både Panasonics nye plasmamodell, GT30, og Samsungs nye 8000-serie. Begge disse imponerte på 3D-sendinger, der crosstalk er redusert omtrent fullstendig. Dette gjelder også for Sonys EX720. Problemene med crosstalk er betydelig forbedret i forhold til fjorårets modeller. For selv om vi ser antydning til at bildet oppleves dobbelt i enkelte tilfeller, er det langt i fra like sjenerende som før. Samtidig leverer skjermen bra med lysstyrke, slik at den gir gode bilder i 3D, selv med lyset på.

Kvaliteten er bra i 3D. Dog vanskelig å se uten brillene på.
Kvaliteten er bra i 3D. Dog vanskelig å se uten brillene på.

Modellen vi testet er 40 tommer, men vi vil anbefale deg å gå opp minst en størrelse om du skal se mye filmer i 3D. Større fysisk skjerm gir deg enn bedre opplevelse med mer dybde og effekt i bildet. Skjermen kan også gjøre om vanlige 2D-sendinger til 3D, og funksjonen gir en viss effekt, men det blir ikke like bra som ekte 3D-sendinger fra for eksempel en Blu-ray-spiller.

EX720 bearbeider bildene meget rask, og er blant de bedre skjermene når det kommer til bevegelse. MotionFlow-funksjonen utjevner bildene slik at de blir glatte å se på.

Sortnivået i bildet er også bra, men er ikke like godt som på for eksempel Panasonics GT30-modell. Fargene er det ikke mye å utsette på når hvitbalansen er justert korrekt. Dog er det litt ujevne overganger i fargene når vi kjører graderingstestene.

Bildekvalitet i SD.
Bildekvalitet i SD.

EX720 gir deg jevnt over bra kvalitet når du setter på vanlige SD-sendinger, og skarpheten i detaljene er imponerende bra med farger som er godt mettet. Dog blir noe av detaljene i mørke scener borte.

Bildekvalitet i HD.
Bildekvalitet i HD.

Gir du EX720 HD-signaler å jobbe med gjør den minst en like god jobb her som med vanlige sendinger.

Lydkvaliteten i EX720 er middels bra. Lydbildet mangler en del bass, og mellomtonene har heller ikke den helt store slagkraften. Diskanten er klar og lys, men ikke ubehagelig å høre på. Til bruk for å se nyhetene er lyden grei nok, men til film duger det ikke.

Sony Bravia KDL-40EX720

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen