TEST: Sony KDL-40EX720
Test

Sony KDL-40EX720

Nettleseren i EX720.
Nettleseren i EX720.

Nettleser

Sony har fått på plass en nettleser i årets modell. Selve inntastingen av adresser gjøres via den originale fjernkontrollen, men du kan også bruke en Vaio-laptop til å navigere i nettleseren. Med fjernkontrollen går det naturlig nok litt tregere, men med litt øvelse gikk det likevel relativt raskt. Vi fikk aldri målt konkret tiden Samsungs 8000-serie brukte på å hente opp nettsider, men EX720 opplevdes som raskere enn modellen fra Samsung å surfe på.

Det krever litt tilvenning å taste inn adresser og søk.
Det krever litt tilvenning å taste inn adresser og søk.

Den nye nettleseren har ikke støtte for flash, slik at du går glipp av for eksempel videomateriell eller reklame på nettsidene som bruker dette formatet.

Bravia Internett-video.
Bravia Internett-video.

På fjorårets modeller kunne du se videosnutter fra YouTube. Nå er tilbudet blitt utvidet slik at du har en egen side, Bravia Internett-video, der du kan bla deg igjennom videomateriell fra flere leverandører, som for eksempel Eurosport, YouTube og Dailymotion.

I tillegg kan du følge med på hva dine venner gjør via enten Facebook eller Twitter. Har du behov for å få med deg alt, kan du også se på TV samtidig som du chatter med venner på Facebook.

Tilkoblingene bak på EX720.
Tilkoblingene bak på EX720.

Tilkoblinger

Skal du henge EX720 på veggen, skal du være obs på at kontaktene bak på skjermen peker rett bakover. Vi syns denne plasseringen er uheldig om den skal henges på veggen. For det betyr i praksis at skjermen må henge noen ekstra centimeter ut fra veggen for at du skal få plass til enten en Scart- eller HDMI-ledning.

EX720 har mye fokus på internett og applikasjonsbruk, og vi syns det derfor trekker ned at skjermen ikke har innebygget Wi-Fi. Riktignok har den kablet mulighet, men vi kunne ønsket oss å kuttet ned på antall ledninger uten å måte betale for en dongel som ekstrautstyr.

Sonys nye skjerm har bra med tilkoblinger i forhold til prislappen, og du får blant annet fire HDMI-kontakter, en Scart, komponent, to USB (den ene kan brukes til opptak), VGA, optisk og mulighet for kortleser.

Nye 3D-briller.
Nye 3D-briller.

Nye 3D-briller

Det følger ikke med 3D-briller når du kjøper EX720. Vi fikk låne et par nye briller da vi testet skjermen, TDG-BR250. Disse koster rundt en tusenlapp per stykk, og er oppladbare. Så skal du ha 3D-briller til en familie på fem, må du belage deg på å betale to tredjedeler av hva selve TV-en koster, kun i briller, for å kunne se 3D.

Brillene har en god passform, og sitter godt på hodet, selv med vanlige briller under. TDG-BR250 blokkerer mye av det uønskede lyset fra omgivelsen, men vi anbefaler fortsatt at du ser 3D i mørket.

Et problem LCD-skjermer og 3D, er at du mister 3D-effekten dersom du ikke ser rett på skjermen. Du kan altså ikke se på 3D-film med hodet litt på skakke.

Sony Bravia KDL-40EX720

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen