Sony installerer spyware på PCen din

Selskapet benytter mange av de samme teknikkene som forfattere av spyware, adware og såkalte rootkits benytter når de ønsker å skjule programvare på en datamaskin. Det var Mark Russinovich, forfatteren av blant annet Rootkit Revealer og Process Explorer, som avdekket programmene som ble installert da han benyttet en av Sony BMGs nyeste CDer på sin PC.

Spywareprogrammet installerer en lavnivådriver som hindrer Windows å finne flere av de relevante filene for programmet. En av tingene spywareprogrammet gjør, er å skjule alle filer som begynner med $sys$ fra Windows og brukeren. Programmet bruker også mye CPU-tid når du forsøker å spille av en CD på infiserte systemer. Russinovich hevder også at programmet er svært dårlig skrevet, og at det er nærmest umulig å fjerne dersom du ikke vet hva du driver med. I tillegg skjuler programmet seg med den forvirrende tittelen "Plug and Play Device Manager", slik at brukere skal ha større problemer med å finne ut hva det gjør.

Sony Music i Norge var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar. Det er derfor uklart om denne typen kopibeskyttelse er den samme som brukes i Norge.

Kilde: Sysinternals/Mark Russinovich

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen