Sony inngår forlik

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Selskapet Sony BMG Music Entertainment har inngått et forlik med statsadvokater i California og Texas, og har forpliktet seg til å betale en erstatning. Det pågår nå samtaler med flere amerikanske stater om eventuelle flere forlik.

Rapporter om den totale erstatningssummen som Sony skal betale varierer, men summen skal ligger mellom 750 000 og 1.5 million dollar (4.5 og 9.3 millioner kroner).

Bakgrunnen for saken er at Sony lagde CD-er med rotverktøy som skulle fungere som kopibeskyttelse for CD-ene. Rotverktøyet tar over operativsystemet på et lavt nivå, og skal derfor være svært vanskelig å fjerne. Det kan blant annet brukes til å skjule filer lagret på systemet.

Sony leverte i alt rundt 15 millioner CD-er med en slik beskyttelse. Flere kunder har senere hevdet at CD-ene fra Sony forårsaker skade på PC-ene deres.

Sony forplikter seg til å betale kunder som mener deres PC-er er blitt utsatt for skade på grunn av programvaren fra Sony - enkelte kunder skal kunne kreve en erstatning på opptil 175 dollar (1000 kroner). I tillegg skal Sony ha forsikret statsadvokatene om at noe lignende ikke vil skje igjen.

Sony hart laget en egen nettsiden om denne forlikssaken - les mer på sonybmgcdtechsettlement.com.

(Kilder: PC World.com, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen