Sony hevder formatkrigen er over

Kampen om å bli arvtakeren etter DVD har allerede pågått en god stund, med de to formatene HD DVD og Blu-ray som de eneste virkelige kandidater.

Dagens DVD-standard har en maksimal lagringskapasitet på 4,7 GB (enkeltsidig plate). På en enkeltsidig HD DVD-plate kan opptil 15 GB med informasjon lagres, mens for Blu-ray er kapasiteten hele 25 GB.

HD DVD støttes av selskaper som Microsoft, Intel, Toshiba og Nec. Blu-ray blir på sin side frontet av selskaper som Sony, Panasonic, Pioneer, Philips og Sharp.

Blu-ray mestselgende

Salgstallene til nå viser at det er solgt dobbelt så mange filmer på Blu-ray som på HD DVD i januar. Dette kommer frem av en undersøkelse av Nielsen VideoScan, som vi meldte tidligere denne måneden.

Ifølge tallene fra VideoScan er Blu-rays salgsvinner gjennom de tre første ukene i januar Crank, med 7500 solgte filmer. HD DVDs salgsvinner, Batman Begins, solgte bare 4100.

Sony, selskapet som er størst involvert i utviklingen av Blu-ray, bruker selvsagt dette for alt det er verdt. Sonys markedsavdeling hevder nå at salgstallene viser at Blu-ray er vinneren av formatkrigen.

- Beskjeden vi vil gi kundene er at det nå er trygt å velge. Det er ikke nødvendig å sitte på gjerdet lenger, sier David Bishop i Sony Pictures Home Entertainment.

Det er imidlertid usikkerhet rundt tallene. Et svært godt poeng er at 25 nye Blu-ray-titler kom på markedet i januar, mens kun 11 HD DVD-titler ble lansert i samme måned.

Selv om det å hevde at formatkrigen er over er et stort PR-stunt fra Sony, så illustrerer salgstallene hvilket format som til nå ligger best an. Så er det bare å vente og se, kun tiden vil vise hvilket av de to formatene som blir arvtakeren etter DVD.

(Kilde: High-Def Digest)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen