Sony HDR-HC3 – HD-video for massene

Alternativ tekst mangler

Sony satser tungt på HD om dagen. De leverer HD-TV-er, HD-videokameraer, og Blue Ray spillere for HD-filmer. Siden de er tungt inne i flimindustrien, er det kanskje ikke så rart.

I dag har Sony Norge vist fra sitt nyeste HD-videokamera – HDR-HC3 til en liten gruppe pressefolk. Kameraet skiller seg først og fremst fra forgjengeren med mindre størrelse. Sony har også fått plass til batteriet i sin helhet inni kamerat, så det ikke stikker ut bak, og kommer i veien hvis du ønsker å bruke søkeren.

Du kan ta stillbilder med en oppløsning på 4 megapiksler, men enda bedre er kanskje at du kan ta stillbilder på 2,3 megapiksler mens du filmer, uten å måtte avbryte filmingen. Det gir deg muligheten til å ta snapshots av filmen, i høyere kvalitet enn du kunne fått hvis du to ett enkeltbilde ut av filmen senere.

Kameraet kan også ta opp til 200 bilder i sekundet, så hvis du vil lage en slow motion-effekt, gir HDR-HC3 store muligheter for det.

Alternativ tekst mangler

Tradisjonelle videokameraer kobles ofte til TV med composit kontakt. Det gir ikke optimal bildekvalitet, men var enkelt, og generelt støttet. HC3 har HDMI-utgang, for tilkobling til HD-utstyr, så du kjører signalet digitalt hele veien til TV eller prosjektor. Det gir optimal bildekvalitet. Kombinert med den høye oppløsningen (1080i), så må du forberede deg på en bildekvalitet du ikke har sett maken til på noen hjemmekamera tidligere. Vi fikk se en demonstrasjon som var tatt av en ansatt i Sony Norge, dagen før, og vist omtrent uredigert, og det var svært imponerende hva som kom rett ut av kameraet.

Med en vekt på ca et halvt kilo, er det ikke størrelsen som vil skremme deg vekk. Prisen er kanskje ikke ille til å være et HD-kamera, men en veiledende pris på 15 990,- er fortsatt i overkant av hva de fleste ønsker å gi for et videokamera. Men hvis du virkelig ønsker deg HD, så har du nå muligheten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen