Test

Sony HC9 vs. Canon HV30

Vi fortsetter å teste videokameraer opp mot hverandre og denne gangen er det tapebaserte modeller fra Sony og Canon som får gjennomgå.

Canon er for øyeblikket ute med tredje generasjon av sitt HV-kamera. Det første, HV10, testet vi her på Akam.no og satt igjen med en del blandede følelser. Deretter lanserte de HV20 som var et populært videokamera ifølge vår produktguide, før det ble etterfulgt av HV30 som vi nå sitter med klar til test.

Sony stiller med HC9 som etterfølger HC7, videokameraet som vi rett og slett kåret til årets anbefaling i 2007. Nytt av året er… tilsynelatende ingenting. Det er svart og har fått solblender. ”Never change a winning team”, var det noen som sa – kanskje ikke så dumt?

Disse to kameraene har skremmende mange likheter. Prisforskjellen er i skrivende stund på 100 kroner og på spesifikasjonslisten kan vi skimte en litt større bildebrikke på Canon sin modell, men tre flere megapiksler ved stillbildeopptak hos Sony. Sony, som har satset på infrarød nattmodus, mens Canon HV30 kommer med et lite videolys for mørke stunder.

Ja, også har Sony HC9 berøringsskjerm og veier femten gram mer.

Canon HV30 E

Sony HDR-HC9E

Canon HV30 E   Les mer »

Sony HDR-HC9E   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen