Sony forbi Canon i popularitet

Digitale kompaktkameraer

Canon har tronet tilsynelatende utilnærmelig på topp av det norske digitalkameramarkedet i flere år. Internasjonalt har imidlertid Sony vært det mest solgte merket.

Sonys siste produktlansering har åpenbart vært en gigantisk suksess også her på berget, for de siste månedene har produsenten spist store markedsandeler fra konkurrentene.

I vår prisguide, hvor tallene er hentet fra, gikk Sony forbi Canon for første gang i juli. Augusttallene er enda ikke klare, men tendensen ser ut til å fortsette også denne måneden. Tallene viser interessen for produktene i prisguiden, og ikke faktisk salg, men våre erfaringer er at dette gir en god indikasjon på tendensene i markedet.

Siden april har Sony økt markedsandelen på kompakte digitalkameraer fra 11,1 til 28,1 % - en økning på hele 17 %!

Canon har siden toppmåneden i mars tapt hele 12,7 %. Sony stjeler store andeler også fra Olympus, som for første gang har under 10 % markedsandel. Casio har også kommet inn i en negativ trend, og har mer enn halvert markedsandelen siden mai.

Ved siden av Sony er det Konica Minolta som har størst grunn til å være fornøyd. Siden mars har produsenten klarte å doble markedsandelen, og har nå blitt den 4. største produsenten av kompakte kameraer.

Markedsandel angitt i prosent på digitale kompaktkameraer 2004:

 

Digitale speilrefleks

Før Nikon D70 kom på markedet var Canon nærmest enerådende på speilrefleksmarkedet. Nikon D70 har imidlertid vært en formidabel suksess, og modellen sikrer at Nikon for tiden er den mest populære produsenten.

Tallene under er i prosent:

Totalt

Forholdet mellom interessen for speilrefleks og kompaktkameraer har holdt seg relativt stabil de siste månedene, speilrefleks står for bare 9-11 % av det totale digitalkameramarkedet. Likevel er dette nok til at Nikon for første gang klatrer forbi Olympus og overtar plassen som den 3. største digitalkameraprodusenten.

Tallene under er i prosent:

 

Tallene i undersøkelsen er basert på analyser av besøket i prisguiden som finnes på bla. Hardware.no, Akam.no og Prisguide.no. Tallene representerer interesse for produktene og ikke faktisk salg. Vår erfaring har vist at tallene som regel treffer godt med faktisk salg, med unntak av perioder der store hjemme-pc-avtaler som omfatter tusenvis av kameraer blir inngått.

August-tallene er foreløpige, og inkluderer data frem til 11. august.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen