Test

Sony Ericssons nye verden

Testresultater

Sony Ericsson M600i

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Sony Ericsson M600i

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Både og. Sony Ericsson har definitivt tatt grep som endrer vår oppfatning av hvordan en smartmobil skal fungere. Brukergrensesnittet som ga P910 så mange tilhengere er kraftig forandret. Dessverre ikke til det bedre. Riktig nok er det kommet til noen smarte snarveier og en funksjon som kalles oppgavebehandling.

Uvant navigering
Men navigasjonsknappen er borte, og navigasjonshjulet på siden av mobiltelefonen er ikke like brukervennlig som på P910. Dessuten opplever vi menysystemet som tregt. Å komme ut av meldingsmodus for å starte en mobilsamtale kan ta evigheter, og blir du litt for ivrig i menynavigeringen risikerer du at skjermbildet fryser.

Mye av dette er ganske sikkert barnesykdommer, og vi må innrømme at vi har provosert operativsystemet med tung belastning av minnet og flere applikasjoner i som kjører samtidig i bakgrunnen. Like vel – vi hadde håpet på et raskere operativsystem enn dette.

Meget funksjonsrik
Som smartmobil er M600i en drøm av en mobiltelefon. Her er programvare som lar deg lese e-post, surfe på nett og spille musikk. Eller du kan laste ned dokumenter i Word- eller Exchange-format og redigere dem direkte på mobiltelefonen.

Men den kanskje aller beste nyheten, i alle fall for business-brukerne, er at Sony Ericsson gir bort programvare som gir deg Active Sync på M600i. Det betyr at du kan motta e-post med det samme den kommer inn på postserveren din, forutsatt at du har en Microsoft Exchange Server eller abonnerer på Hosted Exchange. Normalt må slik programvare kjøpes til en pris på rundt 800 kroner.

På bilder ser M600i stor ut. Det skyldes ikke minst bredden på telefonen. Men når du holder den i hånden vil du merke at den er både tynn og lett, og dermed får du en annen oppfatning av størrelsen. Vår M600i trives i alle fall godt i bukselomma. Så gjelder det bare å passe på at den blir liggende alene der, så ingen ting riper opp den store skjermen. Telefonen veier bare 109 gram, og er omlag en cm bredere enn en standardmobil.

Input
Som på tidligere smartmobiler fra Sony Ericsson har også denne trykkfølsom skjerm. Innskriving av data på skjermen skjer etter samme prinsipp som før, og har du anledning til å bruke begge hender er nok denne formen for tekstinput å foretrekke. Det høyst eiendommelige qwerty-tastaturet med to bokstaver per tast er lettere å bruke enn det kan se ut til, men har du først fått dreisen på håndskriftgjenkjenningen vil nok dette fungere vel så greit.

Du kan også hente opp et minitastatur på skjermen, om du foretrekker å hakke ned bokstavene på dette. Telefonen ordbok er også meget omfattende og god, med prediktiv tekstinput. Selv den lille øya Ibestad er representert i ordboka, sammen med flere sammensatte ord enn på noen annen mobil vi har prøvd.

Ikke kamera
M600i er en 3G-mobil, men du kan ikke bruke den til videosamtaler. Den har nemlig ikke noe kamera, verken på forsiden eller baksiden. M600i støtter heller ikke EDGE, og utenfor 3G-dekning vil den derfor ikke utveksle data raskere enn din gode gamle P910.

Telefonen har 80 MB minne, og støtte for minnekort. Et kort med 64MB minne sitter i telefonen når du kjøper den.

Stereo Bluetooth
M600i har også den nye Bluetooth-standarden A2DP, som gjør at du kan bruke den med trådløse stereo headsett for musikkavspilling. Håndfriløsningen som følger med i pakken er imidlertid av den enkel typen stereosett, der du ikke kan sette på egne øreklokker.

Sony Ericsson har en rekke mobiltelefoner med samme operativsystem på vei mot markedet. Sammenliknet med disse blir M600i for en entry-modell å regne. Den virkelige proffen heter P990 og kommer først etter sommeren.

Til det skjer får vi leve med at M600i ikke har WLAN, kamera eller innbygget radio. Men en ting skal den ha - prisen er svært hyggelig.

Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson M600i
.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen