Sony Ericssons nye musikk-mobil

Skuffelsen over den relativt umoderne utformingen av W900 forsvant etter hvert som vi tok mobiltelefonen nærmere i øyesyn. Inne i det som kan minne litt om et moderne reisestrykejern sitter nemlig en av de mest avanserte mobiltelefonene på markedet.

W900 har 3G, QVGA-skjerm, autofokuskamera som tar bilder med 2 megapiksler oppløsning og hele 470 MB internt minne.

Dessuten er dette, i likhet med W800, en Walkman-mobil bygget for å gi god lyd

Funksjonsmessig minner mye om W800. Rent fysisk ligger forskjellen først og fremst i utformingen av telefonen, og det faktum at W900 har et nytt håndfrisett med fjernkontroll på ledningen. På denne kontrollen sitter et lite display, som dessverre ikke viser TAG-informasjon fra MP3-filene dine. FM-radien er også bygget inn i denne kabelen. Bruker du hodetelefonene fra W800 vil du mao ikke ha radiofunksjon i W900.

Vi merker oss at Sony Ericsson ikke legger ved noe minnekort i salgspakken for W900. Det skyldes angivelig at det er så mye minne i mobilen i utgangspunktet, at dette ikke er nødvendig. W900 kan imidlertid bruke minnekort av typen Memorystick Duo Pro, i størrelse opp til 2 GB.

Mobil musikk
- Vi kommer til å ta store jafs av markedet for bærbare musikkspillere, sa Erik Sandsmark i Sony Ericsson under presentasjonen av den nye Walkman-mobilen. – Walkman har vært et begrep siden 80-tallet. Vi kommer til å styrke dette merkenavnet i tiden som kommer.

Foreløpig er det ikke kommet på plass noen nettbutikk som lar deg logge på med mobiltelefonen og kjøpe musikk direkte. – Det er opp til operatørene å komme frem til en slik løsning. Ettersom betalingsviljen er større blant de som bruker mobiltelefon enn den er på Internett, så regner jeg med at det snart vil komme slike løsninger, sa Sandsmark.

W900 støtter både MP3, AAC og AAC+. – Vi har løsninger som gjør at du kan spille DRM-beskyttede filer på W900, sa Sandsmark.

Bra pÃ¥ foto/video 
W900 tar bedre bilder enn W800, som er kåret til beste fotomobil i flere tester. Dessuten tar den opp video i tilnærmet TV-kvalitet, med 30 bilder per sekund. Vi kan skrive under på at dette ser imponerende ut.

Men prisen på omlag 5.400 kroner kan nok skremme en del.

En av hovedkonkurrentene til W900 er Nokias musikkmobil N70. Hvem av disse som trekker det lengste strået i kampen om musikkmobil-tronen gjenstår å se. Begge er 3G-mobiler og begge er gode musikkmobiler. Her er det duket for fotofinish.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen