Sony Ericssons lekkerbisken en luremus?

Z610 er en foldemobil Sony Ericsson har stor tro på. Det har ikke vi. Z610 skal konkurrere med en rekke lekre designmobiler, og da må det mer til enn dette.

La gå – den har 2 megapiksel kamera og 3G, i tillegg til port for minnekort. Tastaturet er meget behagelig i bruk, og lydkvaliteten er det ikke noe å utsette på. Men for den delen av markedet som kjøper mobiltelefoner etter utseende spiller det liten rolle om telefonen har 3G eller ikke. Dessuten finnes det penere 3G-mobiler der ute også. 

Stykevis og delt
Men det kan virke som om Z610 er utviklet av tre ulike designere med hver sin agenda. Det utvendige dekselet på mobiltelefonen er riktig nok vakkert. Originalt er det også. Men frontstykket og bakstykket er koblet sammen med en stor og klumpete hengsle. 

Dessuten ser det ut som om frontstykket og understykket er hentet fra to forskjellige modeller. De passer liksom ikke helt til hverandre, og dermed ødelegges helhetsinntrykket. 

Uenig
- Vi har hatt fokusgrupper som sier at denne mobiltelefonen er fin, hvorfor liker du den ikke, svarer sjefen for Sony Ericssons designsenter, Michel Sabouné, da vi påpeker at vi ikke er like ekstatisk begeistret som designerne selv er. – Fordi den hvite plasten får telefonen til å se billig ut, hengslen knirker og telefonen er vanskelig å åpne med en hånd. Det ser ut som om designavdelingen har lagt all sin energi i å utvikle den nye transparente speiloverflaten, mens de har glemt resten av mobiltelefonen, svarer vi – selv om det strengt talt er vi som stiller spørsmålene når vi intervjuer noen. – Men vi får tilbakemeldinger på at tastene er gode, sier Sabouné.

Og det er de. Ikke er de stygge heller. De er bare helt ordinære, og det er greit. Om det ikke var for at dette skal være et designikon. – Den er finere på bildene en i virkeligheten, nesten som hamburgerne på McDonalds, sier jeg – i et forsøk på å forklare hva jeg mener. 

– Er ikke alle ting finere på bilder, svarer Sabouné, på en måte som gjør at vi forstår at vi har løpt linen ut. Smak og behag er en personlig sak.

Har du meninger om utseende på Z610? Da kan du diskutere dette i vårt forum.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen