Sony Ericssons "Idou" er lansert

Sony Ericssons "Idou" er lansert

Sony Ericsson Satio

Størrelse: 11,2 x 5,5 x 1,33 cm, 126 gram
Skjerm: TFT, 3,5", 360 x 640 piksler, trykkskjerm, 16:9-format, 16M farger
Teknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, MHz Edge, UMTS 2100 MHz, HSDPA 7,2 Mbps
Maskinvare: Bluetooth 2.0 med A2DP, USB 2.0, Wi-fi 802.11b/g
Minne: 128 MB + mulighet til å utvide minnet med MicroSD-minnekort (8 GB følger med)
Kamera: 12,1 megapiksler, autofokus, geomerking, Bestpic, ansiktsgjenkjenning, bildestabilisator, foto feeds, foto fix, send til web, røde øyne-reduksjon, Touch Focus, videoopptakslys, Xenon-blits, videoopptak
Operativsystem: Symbian OS, S60 5th edition
Batteri: 1000 mAh.
Annet: FM-radio, Google maps, Exchange Actiovesync

Pris: trolig ca 5000 - 6000 kroner.

Så har Sony Ericsson endelig lansert Idou, eller Satio som den skal hete. Satio er en trykkskjermtelefon med kamera på intet mindre enn 12 megapiksler.

Telefonen har også samme operativsystem som Nokias trykkskjermtelefoner, S60 5th edition Symbian OS.

Alt er på plass

Spesifikasjonsmessig er det ikke så mye fryktelig spesielt med Satio. Den har som ventet super-3G, Edge, Wi-fi, GPS og Bluetooth.

Telefonen har også innebygget bevegelsessensor slik at skjermbildet tilpasser seg høyderetningen du holder telefonen. Skjermen har en oppløsning på 640 x 360 piksler og måler 3,5 tommer diagonalt, noe som er det samme som på Nokia 5800.

Telefonen skal ha forholdsvis god grafikkapasitet, da Sony Ericsson skryter av at den takler spill i HD og 3D. Satio har også innebygget FM-radio. Skulle du gå lei disse har du selvsagt MP3-spiller. Telefonen støtter Micro-SD-minnekort slik at du kan lagre mye musikk.

12,1 megapiksler

Kameraet er for øvrig verdt å nevne spesielt med sine 12,1 megapiksler. Dette høres voldsomt mye ut, uten at vi kan si noe om bildekvaliteten foreløpig. Mobilfotografen vil sette pris på at det er ekte blits på telefonen, geomerking, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og mye annet.

Telefonen har også det Sony Ericsson kaller "Touch focus", som betyr at du kan fokusere på objekter i motivet ved å peke på dem på skjermen.

Bilder og video du tar opp med Satio kan du se på TV ved å benytte deg av telefonens TV-utgang.

Minnekapasiteten på telefonen er 128 MB, men den har selvsagt også minnekortstøtte. Et Micro-SD-minnekort på 8 GB følger med i esken.

Ingen 3,5 mm

Sony Ericsson presenterer Satio som en skikkelig multimediatelefon, og det har de nok rett i. Noen vil nok likevel reagere på at det ikke er utgang for 3,5 mm minijack på telefonen, slik at du må benytte deg av en overgang for å koble til vanlige hodesett.

Sony Ericsson lover uansett at telefonen er god på video, musikk og annen underholdning. Dette skal være lett tilgjengelig fra et mediapanel i telefonens hvileskjerm.

Satio skal være tilgjengelig fra fjerde kvartal. Prisen er ikke helt spikret, men vil trolig ligge rundt 5000 - 6000 kroner.

Vi kommer tilbake med en sniktitt på Satio.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen