Sony Ericssons håndfri til bilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Sony Ericssons håndfrisett kan brukes med alle blåtannmobiler. (Alle foto: Marius Valle)

Hvis du bruker mobiltelefonen din når du kjører bil, vet du helt sikkert at det stilles en del krav for at du skal ringe etter loven. For det første må du bruke håndfri, og dessuten må telefonen din være fastmontert, og være plassert i nærheten av rattet.

Sony Ericssons HCB-100 er en løsning som innebærer at du slipper å ha håndfrisett på øret, samtidig som du slipper komplisert montering. Denne kan du nemlig bare klipse på plass på solskjermen, uten at du trenger å koble til egen ledning for strøm, mikrofon eller annet.

Du kan også enkelt ta settet med deg i lomma om du har flere biler.

Det finnes mange slags håndfriløsninger å velge mellom, men å satse på en trådløs løsning som HCB-100 er nok det mest praktiske.

Les mer om lovlig bruk av mobil i bil >

Alternativ tekst mangler
HCB-100 er liten og nett.

Liten boks
HCB-100 er en liten boks som måler 8,8 x 7,6 x 2,1 cm og har en vekt på 89 gram. Med andre ord passer den like fint i lomma som i bilen.

Boksen har et batteri innebygget, slik at du slipper å montere den. Til gjengjeld må du regne med å lade boksen en gang i blant. Med i esken får du ladere til både vegguttak og biluttak, så dette bør ikke være et stort problem.

Kjapp montering
Å montere HCB-100 går som barnemat. Det følger med en klips som du fester på boksen, og deretter er det enkelt og greit bare å feste den til for eksempel solskjermen over deg.

Paring av telefon og håndfri går også lekende lett. Med en gang telefonen din er paret med HCB-100, vil den automatisk koble seg til når den er i nærheten.

Mikrofonen kan vippes ut, slik at den peker mot deg. I tillegg mener Sony Ericsson at settet skal være spesielt godt til å filtrere ut vind- og motorstøy.

Se større versjon og flere bilder
Lys viser hvilken mobil du bruker.

I bruk
Å koble settet til en eller flere telefoner er veldig enkelt. Vi liker også at du raskt kan skifte mellom telefoner ved å trykke på en knapp, og at hver telefon har sin egen farge. Dette gjør at du lett kan koble sammen med riktig telefon.

Hvis du monterer HCB-100 i solskjermen på bilen din, slik som vi gjorde, har du settet veldig nærme deg. Dermed slipper du å skrike halsen sår.

HCB-100 har en rekke positive egenskaper. Først og fremst skal settet klare 15 timer taletid før det sier takk for seg. Dessuten er det utstyrt med såkalt "Farge-ID", som indikerer hvilken mobiltelefon som er koblet sammen med boksen.

Det er lett å betjene mottakeren, siden tastene er store og lette å nå. Likevel er det etter vår erfaring vanskelig å svare samtaler når man er ute og kjører, siden avvis- og svartastene er nærme hverandre. Det vil kreve litt tilvenning før du klarer å svare på samtaler uten å ta fokus vekk fra veien. Eventuelt kan du sette mobilen din til å svare automatisk.

Vi setter stor pris på mikrofonarmen du kan vippe ut. Faktisk så er det praktisk talt umulig å bruke settet med mikrofonen nedfelt, siden den du snakker med vil høre veldig mye ekko. Og siden armen likevel må vippes ut, skulle vi ønske Sony Ericsson hadde gått for samme løsning som Supertooth. Der svarer du nemlig ved å vippe mikrofonen ut.

Ekko
Lydkvaliteten syns vi er veldig varierende. Vi hører dem vi snakker med veldig klart og godt. De vi har snakket med har imidlertid klaget en del på at de hører ekko av seg selv.

Se større versjon og flere bilder
Mikrofonen vippes ut.

Dette kan skyldes flere ting. Vår erfaring er at HCB-100 presterer dårlig om det er stille i bakgrunnen.

Under slike forhold hører samtalepartneren virkelig plagsom ekko. Men dersom det er støy i bakgrunnen, opplever samtalepartneren god lyd.

Filtrerer lyd
HCB-100 er faktisk veldig god på å filtrere ut bakgrunnstøy. Når det er mye susing i bakgrunnen, reduseres dette betraktelig for den du snakker med. Motorduring og til og med musikk filtreres bra ut av samtalen.

At den er enkel å fjerne, gjør at du også kan bruke den som høyytalende telefon på for eksempel kontoret. Men HCB-100 vil definitivt egne seg bedre i bilen enn på kontoret, siden det blir en del ekko når det er stille i bakgrunnen.

Et greit kjøp
Alt i alt sier vi oss sånn passe fornøyd med HCB-100. Selv om løsningen er svært portabel og hendig, slår den nok ikke lyden du kan forvente med et skikkelig fastmontert bilhåndfrisett. Lyden er nok heller ikke bedre enn den du kan forvente med et bra blåtannhåndfrisett.

Det er likevel et bra kjøp med tanke på at du får med både vegglader og billader, at settet kan monteres nærmest hvor det skal være, og at prisen er grei. I følge prisguiden får du HCB-100 fra omtrent 650 kroner.

Her finner du mer informasjon:

Sony Ericsson HCB-100

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen