Sony Ericssons beste lyd

Alternativ tekst mangler
MDS-70 er Sony Ericssons beste høyttalersett. (Alle foto: Marius Valle)

Sony Ericsson er en av produsentene som har satset på et rikt utvalg med ekstrautstyr til sine musikktelefoner. Et av produktene "söta japaner" tilbyr, er MDS-70. Dette er et høyttalersett med en separat subwoofer, og er det ypperste lydsettet du får fra Sony Ericsson.

MDS-70 er et stasjonært høyttalersett. Det betyr at det er avhengig av en stikkontakt for å fungere. Høyttalersettet består av en ladestasjon du setter telefonen din i og en strømforsnyning som også fungerer som subwoofer. Subwooferen vil sørge for at bassen i musikken din kommer tydeligere frem.

Se større versjon og flere bilder
Fjernkontrollen styrer alle funksjonene.

Fjernkontrollert
Med i esken får du også en egen fjernkontroll, som er nødvendig for å få tilgang til alle funksjonene til høyttalersettet. I tillegg følger det med en lydkabel du kan koble til andre lydkilder, som for eksempel en PC eller en mp3-spiller. Du får også med en antenneledning til FM-radioen i telefonen din.

Kontrolldelen av høyttalersettet du setter telefonen din i er utformet i metall, og måler drøye 20 x 5 x 5,5 cm. Subwooferen måler 20 x 7 x 13 cm. Med andre ord er ingen av delene spesielt plasskrevende. Dette settet får fint plass på kontorpulten din.

Enkelt å bruke
Det er ingen hokus pokus å bruke MDS-70. Du setter enkelt og greit telefonen din i pluggen på fremsiden, og setter i gang musikken. På kontrolldelen finner du knapper justering av lydstyrke og en tast for å velge lydkilde.

Resten av funksjonene er tilgjengelig fra fjernkontrollen. Her styrer du bass- og diskantnivå, og om du vil ha "surroundlyd". I tillegg har du selvsagt kontroll for lydstyrken, og valg av lydkilde.

Se større versjon og flere bilder
Strømforsyningen er også subwoofer.

God lyd
Lyden fra MDS-70 vil vi beskrive som god, dog med noen forbehold. Noen av telefonene vi har testet settet med klarer ikke å produsere høy nok lyd til at du virkelig kan guffe opp lyden, da spesielt Sony Ericsson W950i. I tillegg vil bassen fort bli forvrengt om du skrur lyden høyt.

Dessuten vil du høre ulyder fra subwooferen dersom du sitter for nærme den. Subwooferen er heller ikke spesielt kraftig. Faktisk så skal det ikke mer til enn en tommel over "luftehullet" til wooferen for å stoppe all bassen.

Dersom du ikke skal prøve å pådra deg hørselsskader er likevel MDS-70 er bra valg. Lyden er såpass god at du ikke blir sliten i ørene av å høre på dette høyttalersettet i flere timer i strekk.

At du i tillegg kan koble til andre lydkilder og bruke settet som for eksempel PC-høyttalere er også et stort pluss.

Greit, men dyrt
Alt i alt vil vi si at MDS-70 lydmessig er et bra valg for deg som vil ha bra lyd på kontoret eller på kjøkkenet. Hvis du ser etter et høyttalersett med skikkelig trøkk i, vil vi imidlertid anbefale deg å styre unna. Trøkk får du mye billigere og bedre hvis du kjøper deg et skikkelig sett med PC-høyttalere.

God lyd til tross – MDS-70 er altfor dyrt! Du må ut med intet mindre enn 1700 kroner for å slå kloa i dette høyttalersettet. Og i forhold til et sett med gode PC-høyttalere dette er såpass dyrt at du enten bør like designen svært godt eller ha en slump penger til overs for å kjøpe MDS-70.

Hadde dette høyttalersettet kostet under tusenlappen, skulle vi mer enn gjerne anbefalt det til alle musikkglade mobilbrukere der ute.

Klikk for større bilder

Finn beste pris i prisguiden >

Les også:
Test av Sony Ericsson MDS-60 >
Test av Sony Ericsson MPS-60 >

Sony Ericsson MDS-70

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen