Test
Z770i er slank og stilfull. (Bilde: Sony Ericsson)

Sony Ericsson Z770i

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,3 x 4,8 x 1,6 cm
Vekt: 91 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volumtaster
Kamera: Ja
Uttak: Sony Ericssons proprietære
Ekstern antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 2200 kroner

Slik vurderer vi

Sony Ericssons nye Z770i er myntet på de som er glad i å surfe på internett med mobil, og å lese og skrive e-postmeldinger. Noen rendyrket smarttelefon er den imidlertid ikke.

Telefonen har en stilfull design, og er samtidig både liten og tynn.

Nettopp kjøpt Z770i?
Slik kommer du i gang med din nye telefon

Sony Ericsson Z770i kan sies å være stilfull. (Alle foto: Einar Eriksen)
Sony Ericsson Z770i kan sies å være stilfull. (Alle foto: Einar Eriksen)

Tøff utenpå – myk inni

Det er mye i designen til Z770i som vekker oppsikt. Vår utgave av telefonen er hovedsaklig i sølvgrå og svart farge, i tillegg til noen detaljer i rødt. Hele fremsiden er preget av børstet metall, og telefonen ser generelt ganske røff ut.

Midt på fremsiden finner du et ovalformet speil. Dette fungerer også som en enkel skjerm, som viser klokkeslett, batterilevetid og lignende. Kameraet stikker litt ut av selve telefonen.

Du finner røde/rosa detaljer rundt tastene.
Du finner røde/rosa detaljer rundt tastene.

Åpner du opp telefonen finner du et flatt tastatur. Rundt tastene er det røde, bølgete linjer rundt tastene, som lyser i rosa farge når det er mørkt i rommet. Dersom du bruker standardtemaet i telefonen gjenspeiler bakgrunnsbilde disse linjene.

Flate taster

Å lage flate men gode taster har vært en utfordring for mange mobilprodusenter. Ofte har de flate mobiltastaturene for harde taster, og det kan være vanskelig å kjenne når du trykker på de. Som regel er det også vanskelig å føle seg frem på tastaturet med tommelen. I Z770i er det litt vanskelig å kjenne hvor du trykker, men på grunn av ryddig plassering er det likevel ikke problematisk å skrive meldinger uten å stirre på tastaturet.

Skjermen på fremsiden er speilblank.
Skjermen på fremsiden er speilblank.

Mobilen gir forøvrig ikke fra seg noen knirkelyder under bruk, og virker solid.

Mangler kameratast

Z770i har ingen egen tast for å starte kameraet, noe som er ganske uvanlig. På høyre side av telefonen er det plassert volumtaster, slik at du slipper å føre telefonen vekk fra øret når du skal stille volumet.

Telefonen mangler også et eget kamera for videosamtaler, til tross for at det er en 3G-telefon.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Sony Ericssons eget
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: R1EA030 (tast >*<<*<* for å sjekke firmware-versjon)

Slik vurderer vi

Middels skjerm

Z770i er som nevnt spesielt beregnet på surfing og e-postbruk, noe som ofte krever en god skjerm.

Oppløsningen i skjermen til Z770i er 240 x 320 piksler, noe som er bra. Skjermen er 2,2 tommer, noe som ikke noe større enn det som er vanlig i dagens mobiler, og oversikten er følgelig ikke på topp.

Skjermen til Z770i fungerer helt greit.
Skjermen til Z770i fungerer helt greit.
Menyene er de kjente kjære.
Menyene er de kjente kjære.

Skjermen duger til enkelt proffbruk. Vi kunne fint både lese e-post og bruke kalenderen i Z770i, men savnet en større skjerm for mer seriøs internettsurfing. Fargeskarpheten i skjermen er god, samtidig som den er lyssterk. Telefonen egner seg derfor til å titte på bilder eller video, og du kan fint bruke telefonen i normalt sollys.

Menysystemet i Z770i er kjent for alle som har brukt en Sony Ericsson-mobil av nyere årgang. Menyene ser pene ut, og er bygget opp på en logisk måte. Dermed er det lett å finne frem både for erfarne og nye brukere.

Oversiktlig mediegalleri

Mediegalleriet vi finner i Z770i er enkelt i bruk. Når du titter på bilder, får du se et rutenett med omtrent 12 bilder av gangen, slik at du har god oversikt mens du blar. Når du viser ett og ett bilde kan du bla til neste bilde ved hjelp av piltastene. Da skjer det en animasjon for hver gang du blar. Av en eller annen grunn støtter ikke mediegalleriet zooming og panorering i png-filer. I tillegg kan mediegalleriet vise film og spille musikk.

Akkurat denne funksjonen krever imidlertid endel prosessorkraft og minne fra telefonen, og med et kresent øye merker du at det går litt hakkete når du blar.

Z770i er ingen smarttelefon, men har likevel en form for fleroppgavekjøring. Du kan for eksempel legge et java-program i bakgrunnen mens du gjør andre ting i menyene, og det er heller ikke noe problem å høre på musikk mens du skriver tekstmeldinger.

Å skrive SMS på Z770i er enkelt og greit. Ordboken er blant de beste på markedet, og staver ordene både i forhold til hvilke ord du bruker mest og hvilke ord som du vanligvis bruker i den sammenhengen. Dette gjør det svært lett å skrive meldinger fort.

Sony Ericsson Z770i med abonnement

Sony Ericsson Z770i

Sony Ericsson Z770i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Z770i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen