Sony Ericsson Z710i

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 8,8 x 4,8 x 2,5 cm
Vekt: 101 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volum, mp3-spiller, kamera, låseknapp. Innvendig: internett, meldingsmeny og aktivitetsmeny
Kamera: Ja
Uttak: Proprietær SE-port
Pris: ca. 2200 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi

Det er vanskelig å nevne Sony Ericsson Z710i uten å samtidig trekke frem den svært like W710i. Forskjellen ligger i at W710i, som er en mer "sportslig" telefon, blant annet har innebygget skritteller. W710i stiller også med flere medfølgende programmer og spill, men er til gjengjeld noe dyrere.

Da disse to modellene er identiske på de fleste områder, anbefaler vi også å ta en titt på vår test av W710i, hvor vi går mer i dybden på enkelte områder.

Sony Ericsson har etterhvert fått et bredt spekter av klapp-telefoner, og Z710i er et av de ferskeste tilskuddene. Preget av sobert sort fremstår Z710i som en tøff telefon, selv om det for noen kanskje blir i overkant mye krom og blanke detaljer.

Både tastebelysningen og lyset i den eksterne skjermen er blått, noe mange synes gir et litt mer eksklusivt preg.

Z710i har godt med snarveistaster som forenkler betjeningen. Du kan blant annet starte mp3-spilleren og skifte sang uten å åpne telefonen. En egen tast for å komme inn i meldingsmenyen blir nok tatt vel imot hos de ivrige tasterne.

Det litt robuste preget som passet godt til W710i, er imidlertid ikke like kledelig på Z710i. Størrelsen på telefonen er i seg selv akseptabel, men vi skulle gjerne sett at en telefon som forsøker å fremstå med en viss eleganse også var slank og uten utstikkende deler.

Enkel betjening
Z710i har også arvet det forbilledlige tastesettet til W710i - heldigvis. Tastene er både lettleste og gir god respons. Her er det med andre ord bare å slå seg løs med lange tekstmeldinger.

Klikk for større bilder

Kameralinsen er ubeskyttet, men sitter godt nedsunket i ytterdekselet, faktisk så godt nedsunket at det skal godt gjøres å klare å ripe opp linsen.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: SEs eget proprietære
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: R1EF001

Slik vurderer vi

Klafftelefon = dobbel skjerm
Innerskjermen til Z710i er ikke det mest imponerende vi har sett, hverken i forhold til oppløsning og fargedybde.

Med mindre du er en teknofantast som skal ha det siste og største, holder skjermen allikevel i lange baner til praktisk bruk. Skjermen er nemlig både skarp og lyssterk, slik at den er lettlest og behagelig å bruke unde de fleste forhold.

Den eksterne skjermen har ikke farger, men den er til gjengjeld stor og lettlest også utendørs. Oppløsningen på den eksterne skjermen er 128 x 128 piksler, og den har hvit skrift på blå bakgrunn - elegant og funksjonelt på samme tid.

God meny - igjen
Z710i har samme menysystem som mange andre av Sony Ericssons modeller har blitt utstyrt med. Vi har ikke forandret mening om menysystemet, det er enkelt å bruke, har mange smarte finesser og er raskere i responsen enn mange andre telefoner.

Klikk for større bilder

Vi finner ikke mye å utsette på under skjerm og menyer, men om Z710i er forholdsvis stilig å se på, så kunne vi godt tenkt oss et litt mer strømlinjeformet design. Nå skal det legges til at Z710i er en forholdsvis rimelig klafftelefon med kamera, og designet kan absolutt konkurrere i forhold til andre merker i samme prisklasse.


Sony Ericsson Z710i med abonnement

Sony Ericsson Z710i

Sony Ericsson Z710i med abonnement

Sony Ericsson Z710i

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen