Test

Sony Ericsson Z600


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson Z600

 

Design og kvalitet - 

Vi skal ikke legge skjul på det. Sony Ericsson Z600 er på ingen måte noen pen telefon. Man kan si at designerne i Sony Ericsson har valgt et noe "alternativt" design på telefonen, men det hjelper allikevel lite en kveld man er på byn, og det er telefonen som viser hvem som har noe de skulle ha sagt. Nei, for den motebevisste er nok Z600 et lite lurt valg.

Kvalitetsinntrykket er også heller magert. Mye plastikk og lite harde metaller gir et dårlig kvalitetsinntrykk og heller mer en følelse av å sitte med en plastikklump i hånden. Mye av det lekre helhetsinntrykket som vi fikk da vi testet T610 for over et halvt år siden er også ikke-eksisterende på Z600, og vi føler at vi sitter med en klump av de sjeldne.

Men der slutter også mye av det negative ved telefonen. For generelt så ligger Z600 svært godt i hånden. Telefonen er lang og smal som gir et godt tak som man raskt savner på mindre kamskjell-telefoner. Telefonen knirker ikke, noe som også er et irritasjonsmoment ved mange telefoner i kamskjellformat.

Et minus man bør ha i bakhodet når det gjelder kamskjelltelefoner er at de ofte viser seg å være mindre robuste enn telefoner i standard-design. Det at telefonen faktisk består av to deler som henger løst sammen kan fort føre til at man sitter med to telefoner, som riktignok er halve. Fordeler med kamskjell fins jo også. Skjermen er mindre utsatt for oppriping og knapper er mindre utsatt for slitasje. Verdt å tenke over før man sprinter til nærmeste forhandler.

Telefonen veier noe over gjennomsnittet med sine 109 gram, og det er ingen tvil om at Z600 vil være en byrde i små lommer på et trangt dansegulv. Størrelsen er også mer enn det de fleste kunne tenke seg i jakkelommen. I lukket tilstand er målene er mer eksakt 9 cm i høyden, 4,8 cm i bredden og 2,8 cm i dybden. Dette tilsvarer omtrent størrelsen på en telefon med standard-design, og hvis man sammenligner med T610, så er denne kun en cm høyere. Derfor bør man med andre ord vurdere en annen telefon om vekt og størrelse er et viktig kriterie.

På venstre side finner vi to knapper som er telefonens volumknapper. I åpen tilstand brukes disse også til å få frem statusmenyen som gir brukeren info om telefonen. På høyre side finner man kameraknappen fra T610. Et lett trykk på denne i åpen tilstand og kamerasøkeren kommer frem. Knappene her er laget av metall og er gode og behagelige.

På innsiden er talltastene derimot laget av plastikk. Disse er responsive, passer bra for fingrene og er hverken for harde eller for myke. De ligger også passe senket ned i telefonen slik at de ikke stikker opp, men samtidig er mulig å nå med en vanlig finger. Kontrollknappene på siden som knappene på utsiden laget av metall. Disse ligger litt dårlig til, og det er en tilvenningsak å treffe dem riktig.

Navigasjonsknappen erstatter joystcken, som vi til nå har sett på flere av Sony Ericssons modeller. Navigasjonsknappen er god og bred og lett å trykke inn. Også kommandoknappen i midten er bra plassert. Snarveisystemet er ikke forandret noe fra T610 og de andre modellene fra selskapet. Dermed trykker man til venstre for å skrive SMS, høyre for meny, opp for WAP og ned for telefonbok. Noen snarveier som er svært anvendelig.

Z600 har en svart/hvit ytterskjerm som viser tid, dato, dekning og batterikapasitet. Oppløsningen på skjermen er 91x80 piksler og viser nummer og navn når noen ringer. Skulle man ikke ønske å motta samtalen, trykker man lett på knappen til høyre. Vil man motta samtalen, åpner man bare flipplokket og skravler i vei.

Nedenfor ytterskjermen finner vi kameralinsen sammen med et lite speil som brukes til selvportrett. Speilet er svært greit å ha om man liker portrett av seg selv alene eller med noen andre. En ting som er viktig å sette fingeren på er at ytterdekselet til kameralinsen er ubeskyttet. Ubeskyttede linser blir nesten garantert oppskrapet over tid og man bør dermed investere i en veske eller en annen form for beskyttelse for å bevare linsen og beskytte den fra oppskrapning.

Sony Ericsson Z600 med abonnement

Sony Ericsson Z600

Sony Ericsson Z600 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Z600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen