Test

Sony Ericsson Z530i

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,3 x 475 x 2,4 cm
Vekt: 93 gram
Form: Kamskjell
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: USB 2.0 (Proprietær plugg)
Pris: fra ca 1350 kroner

Slik vurderer vi

Z530i er i det store og hele en grov kopi av broren, Walkman-telefonen W300i. Det er noen få, men ikke så små forskjeller mellom de to telefonene.

Utseendemessig er det ikke stort annet enn fargen og logoen som avslører at det er snakk om to forskjellige telefoner.

Som sin broder er Z530i en forholdsvis tykk telefon, der plast er det viktigste byggematerialet. Det gjør at telefonen verken føles spesielt eksklusiv eller robust.

Telefonen har en egen knapp for å justere volumet, men mangler andre hurtigtaster. På innsiden av lokket finner du menytastene og piltasten rett under skjermen, mens Sony Ericsson har valgt å plassere en menytast som åpner en snarveismeny nede i venstre hjørnet på telefonen.

Talltastene glir inn i hverandre, noe som gjør det vanskelig for fingrene å skille mellom dem. Dessuten er tastene små, og vanskelig å treffe skikkelig. Meny og piltastene fungerer heldigvis bra.

Telefonen føles ellers, til tross for den relativt lille størrelsen, klumpete ut. Vekten skremmer ingen, men ikke forvent å få denne telefonen ned i trange Miss Sixty-lommer.

Alt i alt er det ikke mye å rope hurra for. En svak tastaturløsning og billig plastutforming gjør at denne telefonen ikke er det opplagte valget for SMS-fanatikeren, og at den ikke står spesielt bra til findressen.

SKJERMER OG MENYER

Hovedskjerm: UBC, 65 536 farger
Oppløsning: 128 x 160 piksler
Ytre skjerm: Monokrom
Oppløsning: 101 x 80 piksler
OS: Sony Ericsson
Meny: Rutenett
Tekst: T9
Firmware: R6BA030

Slik vurderer vi

Slapp skjerm
Z530i er utstyrt med to lavoppløste skjermer. Innerskjermen har den samme oppløsningen som på W300i, men er basert på en mer primitiv teknologi.

Skjermen oppleves i det hele tatt som uskarp og grumsete, og fungerer ikke spesielt bra til for eksempel bildetitting. Dessuten er den vanskelig å se i sollys.

Ytterskjermen er monokrom. Det at du ikke kan se farger er ikke nødvendigvis negativt, siden skjermen tross alt bare skal gi deg enkel informasjon når telefonen er lukket. Skjermen er skarp og det er enkelt å lese den, enten du sitter i bekmørke eller soler deg i parken under en blå himmel.

Renskåret meny

Menysystemet i Z530i er mer eller mindre likt det du finner i andre Sony Ericsson-telefoner. Ikonene i hovedmenyen er plassert tre i bredden og fire i høyden, mens undermenyene er tekstbaserte. Det er ingen animasjoner i menyen, slik du finner på Sony Ericssons dyrere telefoner.

Menyene er såpass enkle at selv far kan klare å bruke telefonen, og er mer funksjonelle enn de er pene. Dette gjør også sitt til at det er kjapt å navigere, og at det hele er oversiktlig.

Sony Ericsson Z530i med abonnement

Sony Ericsson Z530i

Sony Ericsson Z530i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Z530i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen