Test

Sony Ericsson Z310i

Design og byggekvalitetStørrelse: 8,7 x 4,6 x 2,5 cm
Vekt: 90 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: SE proprietær
Pris: ca. 1100 kroner (klasse B)

Slik vurderer vi

Z310i sett forfra

Fronten på telefonen preges av en blank flate. Det ytre displayet er helt usynlig når telefonen er i hvilemodus.

Sony Ericsson Z310i er en enkel, liten og rimelig mobiltelefon. Den leveres foreløpig kun i rosa her i landet, så vi kan godt legge "dametelefon" til denne beskrivelsen.

I så måte passer den snertne størrelsen godt. Rett nok er ikke Z310i særlig tynn, men så har da heller ikke Sony Ericsson for vane å lage slanke kamskjelltelefoner.

Telefonen er strømlinjeformet, og sklir lett ned i lommen. Den følger i fotsporene til den noe mer klumpete Z610i med å skjule den ytre skjermen bak en speilblank overflate. Kun når lyset i ytterskjermen er aktivert ser du skjermen.

Bak den blanke fronten skjuler det seg i tillegg fire statuslamper som lyser opp når du har et ubesvart anrop, ulest sms, lavt batterinivå eller lydløs aktivert.

Selv om Z310i fremstår som tvers igjennom feminin, er den på ingen måte skjør. Overflatene oser plastikk, men telefonen virker allikevel å være både kompakt og solid. Denne telefonen kan du legge nederst i håndvesken uten å bekymre deg for telefonens ve og vel når du slenger vesken i bakken.

Z310i lar seg enkelt åpne med én hånd uanhenging av om neglene er lange og lakkerte eller ei. Vel åpnet kan du trykke på en tastematte som skiller seg noe fra vanlige taster. Tastematten er nemlig laget i ett stykke som en sammenhengende flat matte, og er tilnærmet helt flat.

I motsetning til hva som kan oppleves på Samsung og Motorola sine modeller med flate taster, har faktisk Sony Ericsson her klart å lage flate taster som gir god respons og er forholdsvis behagelige å bruke.

Tastematten har et blått bakgrunnslys som gjør det lett å lese hva som står på tastene.

Z310i har altså god byggekvalitet selv om den er laget av plastikk og ikke eksklusive metaller. Vi opplevde ikke noe knirking, og selve hengselet i lukkemekanismen virker svært solid.

Menyer til å trives med
Vi har tidligere skrevet side opp og side ned om menyene til Sony Ericsson, for det meste positive ting. Z310i skiller seg ikke ut i så måte, menyene fungerer utmerket selv om de ikke akkurat er nye og spennende lenger. T9-ordboken er av den nye typen som også forslår ord før du har skrevet hele ordet.

Skjerm og menyerHovedskjerm: STN, 65 536 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Ytterskjerm:96 x 64 punkter, 2 farger
Operativsystem: Sony Ericssons eget
Meny: Ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: R1JC002

Slik vurderer vi
Tastematten er sammenhengende og har riller for å markere de forskjellige tastene.

Z310i er kjapp i responsen, og du sjelden og venter på at telefonen skal få med seg hvilket valg du har gjort i menyene.

At dette er en av Sony Ericssons rimelige modeller, kan du allikevel merke. Profilfunksjonaliteten er nemlig mager. Du kan nemlig bare gjøre svært få endringer i profilene. Stort sett er det bare volum som kan være forskjellig i de forskjellige profilene, du kan for eksempel ikke har ulike meldingstoner i ulike profiler.

Den eneste måten å velge profil er forøvrig med et kort trykk på av/på-knappen.

Videre har sikkerhetstastelås fortsatt ikke funnet veien inn i Sony Ericssons vanlige mobiler, men bortsett fra disse småtingene vil nok alle unntatt proffbrukerne bli fornøyd med menyene i Z310i.

Skjermen er derimot under middels, noe som er å forvente fra en telefon i denne prisklassen. Det hadde selvsagt ikke skadet med en større skjerm, men det er først og fremst oppløsningen som er et problem.

Hvis du for eksempel får en MMS-melding med et bilde, går du glipp av mange detaljer og må nøye deg med et grovkornet bilde. Å se samme melding på en telefon med bedre skjerm er som natt og dag.

Dette er riktignok en telefon som er beregnet for enklere bruk, men å sende og motta bildemeldinger må kunne sies å være en grunnleggende funksjon på en mobiltelefon i år 2007. Det er derfor synd at skjermen gjør at opplevelsen blir begrenset.

Surfing med WAP på mobilen er ikke like utbredt som bruk av MMS, men vi kan jo nevne i samme slengen at skjermen heller ikke gjør noen bra jobb når du skal surfe.

På den positive siden skal det sies at skjermen til Z310i gjengir farger bra. Du blir derfor møtt med friske farger når du skal bla i menyene.

Z310i har som de fleste foldetelefoner også en ytre skjerm, slik at du lett kan se hvem som ringer eller har sendt melding. Ytterskjermen viser informasjon i sort-hvitt, eller rettere sagt i sort med rosa bakgrunnslys.

Sony Ericsson Z310i med abonnement

Sony Ericsson Z310i

Sony Ericsson Z310i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Z310i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen