TEST: Sony Ericsson Xperia X2
Test
(Bilde: Einar Eriksen)

Sony Ericsson Xperia X2

Konklusjon

dsad
+ Godt kamera
+ Fullt tastatur
+ Super utforming

dsad
- Treg
- Ustabil
- Knotete

Det er som regel mye blest rundt profftelefonene til Sony Ericsson, og Xperia X2 er intet unntak. Både trofaste Sony Ericsson-fans og andre har ventet i spenning på hva Sony Ericssons nyeste toppmodell har å by på.

I likhet med forgjengeren X1 er X2 en Windows Mobile-telefon, denne gangen i versjon 6.5.

Kjærlighet ved første blikk

Xperia X2 gir et usedvanlig godt førsteinntrykk. En vekt godt over gjennomsnittet, topp byggekvalitet og en nær perfekt kombinasjon av form og funksjon gjør at X2 får frem smilet når du pakker den opp av esken.

En høyoppløst skjerm og et utskyvbart tastatur er med å å gjøre utformingen komplett. Tastaturet er blant de beste på denne størrelsen, mens skjermen er mer blanda drops. Skjermen i seg selv er skarp og fin, men ikke like suveren å betjene.

Skjermen er nemlig av den restitive typen, det vil si at den reagerer på trykk og ikke berøring. Kombinert med at enkelte menyvalg er gjemt bak minimale ikoner gjør dette at den medfølgende pekepennen blir flittig brukt, og du får ikke den flytende brukeropplevelsen som de beste berøringsskjermene gir.

Gammel kjærlighet ruster på et blunk

Dessverre holder ikke det gode førsteinntrykket seg særlig lenge. Allerede når du skrur på X2 merker du at dette er trege saker. Vi forventer at en smarttelefon er litt tregere på avtrekkeren enn en enkel variant, noe vi blant annet har trukket frem i testen av forgjengeren X1, som fikk topp skussmål.

At telefonen ikke skal reagere i det hele tatt, eller at det skal ta flere sekunder å få avsluttet en samtale, er imidlertid for dårlig. I det hele tatt virker det som Sony Ericsson har sendt ut et uferdig betaprodukt til butikkene.

Til Sony Ericssons forsvar skal det sies at det skal være forbedringer på vei i form av software-oppdateringer. Allikevel, når man begynner å snakke om ikke bare hvilke forbedringer som kommer i neste software-versjon, men også hva som kommer i versjonen etter, så er det et tegn på at X2 bør gå i retur til Sony Ericsson inntil produktet er ferdig.

Ekstra synd er dette siden X2 har mye bra funksjonalitet. Kjapp dataoverføring, A-GPS, skikkelige proffunksjoner og et meget godt kamera blir skuslet vekk av en elendig brukeropplevelse. Inntrykket av en halvveis telefon forsterkes av at telefonen støtter Divx uten å klare å spille det av skikkelig, en FM-radio som finnes men ikke kan brukes før i senere softwareversjoner og et kamera for videosamtaler som ikke er aktivert.

Skal du ha en profftelefon med utskiftbart tastatur nå ville vi mye heller valgt for eksempel Nokia 97 Mini. Klarer du deg uten fysisk tastatur kan du kikke på råtassen HTC HD2, eller noen av de nye Android-telefonene. Vi gleder oss også til Sony Ericssons Android-baserte X10 dukker opp i butikkhyllene.

Årets skuffelse

Det er lenge siden vi har pakket opp en telefon som vi har likt så godt ved første øyekast som Xperia X2. Dessverre er det også lenge siden vi har brukt en telefon som har irritert oss så grundig som X2.

Sony Ericsson har endel gode ideer som kommer frem blant annet i de såkalte panelene. Du kan sette opp telefonen med spenstige startsider, men når ikke brukervennligheten og funksjonaliteten er slik du forventer blir det ganske klamt. Vi ser ikke bort fra at Sony Ericsson varter opp med en suveren profftelefon om en generasjon eller to, og kanskje vil X2 fremstå som en kjempetelefon til sommeren når de fleste feilene forhåpentligvis er luket vekk.

I mellomtiden, med mindre du er interessert i å betale full pris for å være forsøkskanin for Sony Ericsson, styr unna!

Sony Ericsson Xperia X2 med abonnement

Sony Ericsson Xperia X2

Sony Ericsson Xperia X2 med abonnement

Sony Ericsson Xperia X2

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen