Test Sony Ericsson Xperia Ray

Slank mobil med skjulte krefter

Xperia Ray er en designmobil på fjærlette 100 gram, men den biter fra seg.

Konklusjon

dsad
+ Liten og lett
+ Imponerende batteritid
+ Overraskende god ytelse
+ Greit kamera

dsad
- Litt svak skjerm
- Du får kraftigere mobiler for samme penge

Det har ikke vært så veldig mye ståhei rundt Sony Ericsson Xperia ray, men det er likevel en telefon vi tror vil vekke oppsikt i mobilhylla.

Vekten til Xperia ray er nemlig minimale 100 gram, og den er med god margin under centimeteren tykk. Utseendet er et mer subjektivt tema, men vi tror ikke mange rynker på nesen av designen til Xperia ray.

Overraskende god ytelse

Det er liten tvil om at det er på designbiten telefonen imponerer mest, men likevel er telefonen i samme liga ytelsesmessig som sine brødre Xperia neo og Xperia arc.

Telefonen er rask samtidig som den er teknologirik nok til å kunne befinne seg i lommen til mobilnerder.

Skjermen er mindre enn det vi er vant med fra elitedivisjonen av Android-telefoner, og den har dårlig innsynsvinkel, men fargene er klare og pikseltettheten er høy slik at skjermen oppleves sylskarp.

Med Android i bunnen har vi et velvirkende operativsystem med mange funksjoner samtidig som brukervennligheten er i toppklasse. Sony Ericssons egne grep i menyene tilfører også mye bra.

God underholder

På multimediafronten serverer Xperia ray god lydkvalitet gjennom sin 3,5 millimeters minijack-utgang, og selv om skjermen ikke er i toppklasse kan du fint underholde deg med noen videoklipp i løpet av bussturen.

Kameraet er overraskende godt til at telefonen er så tynn, men det er en god del kunstigheter i bildet etter kunstig oppskarping og digital støyfjerning.

Romslig batteri

En liten og lett mobiltelefon med mye teknologi er vanligvis ikke en god kombinasjon med tanke på batterilevetiden, men i Xperia ray har Sony Ericsson fått plass til et 1500 mAh stort batteri.

Dette er en kapasitet som vi er vant til å se i langt kraftigere mobiler, og resultatet er at du kan bruke telefonen i en til to uker uten å lade om du ikke bruker for mange strømkrevende funksjoner.

Tøff konkurranse

Xperia ray imponerer på mange felt, men prisen på 2800 kroner er en smule høy. Det er en farlig prisklasse å befinne seg i, med konkurrenter som LG Optimus 2x, HTC Desire S og LG Optimus Black. Alle disse har større skjermer og mye kraft, og havner høyere på ønskelista for de som vil ha stor skjerm og høy ytelse.

Imidlertid er Xperia ray liten, lett, sjarmerende, samtidig som den overrasker på de fleste områder. Her kan du bli forelsket ved første øyekast, og da er det jo egentlig bare å dra kortet.

Den mest nærliggende konkurrenten til Xperia ray er nok Sony Ericssons egen Xperia arc, som også er tynn og sjarmerende men har en stor skjerm og dermed også større dimensjoner.

Les hele testen på Amobil.no

Sony Ericsson Xperia Ray med abonnement

Sony Ericsson Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson Xperia Ray   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen