TEST: Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Test Sony Ericsson Xperia Mini Pro

En liten kjempemobil

Mini Pro har alt som skal til for å bli en suksess.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Konklusjon

dsad
+ Skarp og klar skjerm
+ Svært god på sosiale medier
+ Gode sikkerhetsløsninger
+ Flash-støtte
+ Fornuftig pris
+ Bra tastatur

dsad
- Litt svak på video
- Liten skjerm
- Svakt batteri

Sony Ericsson Xperia Mini Pro er en telefon som nok vil bli mer populær blant ungdom og studenter enn blant de tyngre proffbrukerne. Den har riktig nok både tastatur og sikkerhetsfunksjoner som kan tilfredsstille kravene til mange bedrifter, og mange bedrifter hadde nok gjerne sett at de ansatte tok ut telefoner i denne prisklassen. Men skal du bruke mobiltelefonen til mer enn å ringe og sende meldinger med, så er det unektelig en svakhet at den ikke har større skjerm. Dette er ikke et ideelt verktøy for den som skal skumme gjennom prislister, tabeller og presentasjoner, eller som vil følge opp kunder ved hjelp av mobile CRM-løsninger.

Når det er sagt, så har Sony Ericsson klart å pakke telefonen med funksjoner på en slik måte at størrelsesbegrensningene ikke er så påtakelige som en kunne fryktet. Brukergrensesnittet er bra, og betjeningen er godt tilpasset brukere med hanskestørrelse 10.

Mangler litt

Men selv om prosessoren er blitt raskere, skjermen er blitt bedre og tastaturet fungerer minst like bra som på Xperia X10 Mini Pro, så når ikke Sony Ericsson helt til topps med denne modellen. Her mangler fortsatt litt på hastighet, både når det gjelder prosessorkraft og hastighet i mobilnettet. Prosessoren er en Scorpion som jobber på 1 GHz, mens grafikken besørges av en Adreno 205 GPU. Mini Pro er ingen sinke, men den blir frakjørt av nokså mange modeller.

Når vi tror telefonen vil stå seg godt blant ungdom, så skyldes det både erfaringene med forgjengeren Xperia X10 Mini pro, og at telefonen har svært bra integrering av sosiale medier. Sistnevnte er ikke minst viktig i denne kundegruppen.

Svært mye for pengene

Med tanke på at Sony Ericsson Xperia Mini Pro faktisk er en av de rimeligere Android-modellene på markedet, så leverer Sony Ericsson et svært bra produkt i forhold til pris.

Telefonen gir deg mye underholdning, i form av at du kan kjøre spill, høre musikk, lytte til FM-radioen, se på film og bruke telefonen som kamera. Kamerakvaliteten er god, men ikke strålende. Videoopptakene telefonen tar er ikke like imponerende som stillbildene.

Alternativer

Men Sony Ericsson er ikke alene om å levere mobiltelefoner i denne prisklassen, og er du ute etter en mobiltelefon med adskillig større skjerm (3,7 tommer) til lav pris, så kan du se på Huawei 8800. En annen lekker liten mobiltelefon med gode egenskaper er HTC Wildfire. Også denne har større skjerm enn Sony Ericsson Xperia Mini Pro. Batterikapasiteten er også noe bedre, men den den er ikke like god på nettsider med Flash-innhold. Prismessig kommer du ganske likt ut. Glem heller ikke å se på Sony Ericssons egen Xperia Ray. Denne har større skjerm, og de samme funksjonene som Xperia Mini Pro.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro med abonnement

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericsson Xperia Mini Pro med abonnement

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen