TEST: Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Test Sony Ericsson Xperia Mini Pro

En liten kjempemobil

Mini Pro har alt som skal til for å bli en suksess.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900/ MHz, HSPA 900/2100 MHz
Super-3G (HSPA): Ja, HSDPA 7,2 Mbps
3G: Ja
Edge: Ja
Bluetooth: Ja, v.2,1 med A2DP og EDR
GPS:Ja, med assistert
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange
Oppgitt batteritid: 3G: 5 timer 25 minuttertaletid, 340 timer hviletid; GSM: 5 timer 40 minutter taletid, 331 timer hviletid

Prosessor: 1 GHz Scorpion
Lagringsplass: 400 MB
Minnekort: Micro-SD, støtter inntil 32 GB
Arbeidsminne: 512 MB
Lagring for operativsystem: Ukjent
E-postleser: POP3, IMAP4, SMTP, Google Mail
Synkronisering: Exchange Activesync, Facebook, Google


Kort sagt:
dsad
 – 8 GB minnekort følger med
 – GPS og Wi-Fi
 – Støtter Flash
 – Fungerer som Wi-Fi hotspot

dsad
 – Ikke Bluetooth 3.0

Sony Ericsson Xperia Mini Pro er ikke av de aller raskeste mobiltelefonene på markedet. Testet med Quadrand får vi en score på rundt 1500, noe som er omtrent halvparten av det vi får når vi måler ytelsene på toppmodellen Samsung Galaxy S II. I praksis betyr disse tallene riktig nok ikke så mye. Vi opplever Mini Pro som en telefon med krefter nok til å fungere effektivt.

Bra nettleser

Nettleseren i telefonen har støtte for Flash. Sammenliknet med fjorårets Xperia X10 Mini Pro er leseren raskere. Med større skjerm og flere bildepunkter per tomme oppleves nettleseren som betraktelig mer anvendelig enn på den mer kornete forgjengeren. Vi synes likevel 3 tommer blir i minste laget, selv om du kan zoome ganske greit med to fingre på skjermen.

Nettleseren støtter faner, og du kan enkelt bytte mellom vinduer. Skriftstørrelse, hjemmeside og søkemotor (Google eller Bing) kan settes under innstillinger. Der kan du også endre hvordan nettleseren lagrer passord, bruker utvidelser, blokkerer sprettopp-vinduer og liknende.

Ikke så rask 3G

Telefonen har gode sikkerhetsfunksjoner.
Telefonen har gode sikkerhetsfunksjoner.

Xperia Mini Pro er en mobiltelefon som kan kobles opp mot Internett via 3G eller Wi-Fi. Den har ikke den høyeste overføringskapasiteten for 3G, men 7,2 Mbps er tilstrekkelig for de fleste. Høyere nedlastingshastighet betyr at du kan laste ned filer raskere, og kan nok være ønskelig om du bruker mobilen som modem til en PC. For bruk av musikktjenester som Wimp eller Spotify holder det i lange baner. Du kan også streame video til Xperia Mini Pro uten at du får problemer med hastigheten.

Du kan overføre filer via Bluetooth, men selv om dette er en ny mobiltelefon, så støtter den ikke den nyeste versjonen som kombinerer Bluetooth og Wi-Fi ved filoverføring (Versjon 3.0). Den har imidlertid støtte for A2DP, så du kan spille musikk til hodetelefoner eller andre enheter som benytter denne standarden.

Sikkerheten er ivaretatt

For den som er opptatt av sikkerhet har Sony Ericsson lagt ved programvare som skal beskytte telefonen mot virus og mot misbruk. Du får god kontroll over telefonens innhold ved at du kan låse, spore, sikkerhetskopiere og gjenopprette telefonen via Internett.

Programvaren som lar dette skje heter Wave Secure og er levert av McAfee. Funksjonen krever at du registrerer en brukerkonto for tjenesten. Det kan du gjøre direkte fra telefonen. Når kontoen er registrert kan du logge deg på en nettside som gir deg kontroll over sikkerhetsfunksjonene, også om telefonen er blitt borte.

Sikkerhetskopien omfatter kontakter, SMS-er og anropslogger, men du kan også lagre bilder og videoer på nett ved hjelp av en annen funksjon i programmet.

Smarte funksjoner

Navigasjonstjenesten i telefonen er levert av Wisepilot, og krever abonnement. Men du kan også navigere gratis med Google Maps. Google åpnet for stemmeassistert navigasjon tidligere i høst, og tjenesten fungerer bra med Xperia Mini Pro.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro har fått Timescape-applikasjonen som holder orden på den elektroniske utgaven av ditt sosiale liv. Her får du statusoppdateringer og meldinger ordnet kronologisk og med tråder. Slik kan du følge opp mange venner  samtidig, uten å gå i surr om hvem som egentlig skrev hva, og om du sendte svar eller ikke.

For e-post og andre kontorfunksjoner er Xperia Mini Pro en meget god mobiltelefon. Det er selvsagt begrenset hvilken glede du har av å kunne åpne regneark på en mobiltelefon med 3-tommer skjerm, men for e-post og avtalebok er telefonen meget bra. Sony Ericsson har ikke brukt energi på å presse inn forhåndsvisning av e-post, men gir en grei oversikt over innkommet post basert på avsender og emne.

Du kan ha flere e-postkontoer på telefonen. Det er enkelt å legge til nye kontoer, også fra Exchange Server. Men e-posten blir fremdeles ikke tatt med i meldingsoversikten som Timescape setter opp, og Gmail har sin egen applikasjon.

Kalenderen kan vise en oversikt over alle dine aktiviteter basert fra informasjon fra flere kalendere. Du kan se dags-, uke- eller månedsoversikt, eller en liste over kommende aktiviteter. Legger du til en avtale i kalenderen på Outlook eller Google Calendar, så dukker oppdateringen automatisk opp på telefonen.

Telefonen har også en egen app som lar deg finne frem til musikk venner deler på facebook. Den har nyheter-og-vær-applikasjon, og en app som viser databruken din. Den siste gjør det mulig å følge med på hvor mye data du faktisk bruker, så du kan velge det riktige abonnementet i forhold til bruken din.

Applikasjonen Xperia Hot Shots lar deg følge seks tennisspillere og se hvordan det går med dem i ulike turneringer. En app for spesielt interesserte som vil følge tennisspillere sponset av Sony Ericsson.

Ellers finner vi programvare for lesing av kodemerker, for kobling av flere funksjoner til Timescape. Med slike tillegg kan du få opp musikk Gmail og bilder i den kronologiske samleoversikten.

Touchnote er en applikasjon som lar deg ta bilder fra mobilen og sende dem som fysiske postkort. Å sende et postkort fra mobilen koster ca 12 kroner. Du kan forhåndsbetale for fem kort og sende seks, eller du kan betale for åtte kort og sende ti.

En annen funksjon på Xperia Mini Pro er LiveWare manager. Dette er en nyttig applikasjon, fordi den lar deg bestemme hva som skal skje når du kobler ulike typer tilleggsutstyr til telefonen. Du kan for eksempel bestemme at musikkspilleren skal starte når du kobler til hodetelefoner, eller at telefonen skal fungere som nattbordsklokke når du kobler til laderen.

Batterikapasitet

Batteriet i Xperia Mini Pro har en kapasitet på 1200 mAh, og det er muligens i snaueste laget for noen. Vi har måttet lade vårt testeksemplar hver natt, men så bruker vi også telefonen ganske intenst når vi tester. Ved normal bruk bør batteriet kunne holde et par dager.

Lydkvaliteten ved samtaler er meget bra.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro med abonnement

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericsson Xperia Mini Pro med abonnement

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen